Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

1 вересня на Харківщині до школи підуть 26,6 тисячі першокласників

1 вересня на Харківщині до школи підуть 26,6 тисячі першокласників

Питання підготовки до нового навчального року обговорили 17 серпня під час селекторної наради під керівництвом заступника голови ХОДА Анатолія Бабічева.

«Цей навчальний рік має особливості, адже ми повною мірою беремось до реалізації концепції Нової української школи, - зазначив заступник керівника області, відкриваючи засідання. - Держава виконала всі свої зобов’язання. Всі ініціативи Президента Петра Порошенка щодо впровадження освітньої реформи в життя здійснено. На це спрямовано значний обсяг державних коштів, зокрема, Харківська область отримала понад 100 млн грн на зміцнення матеріально-технічної бази шкіл. Таких коштів на освіту ніколи не виділяли. Ми збільшили фінансування галузі на Харківщині в 4-5 разів».

Зокрема, за інформацією, озвученою у ході наради директором Департаменту науки і освіти ХОДА Ларисою Карповою, з державного бюджету в область надійшло 103 млн грн, з них на Нову українську школу - 54,8 млн грн. З обласного бюджету в рамках програми «Новий освітній простір Харківщини» на зміцнення матеріально-технічної бази закладів спрямовано 28 млн грн. З місцевих бюджетів виділено 4,3 млн грн, крім того, залучено 2,8 млн грн спонсорських коштів.

Понад 400 млн грн з бюджетів усіх рівнів спрямовано на ремонти закладів освіти.

Загалом у 2018/2019-му навчальному році в області функціонуватимуть 746 закладів середньої освіти, загальна кількість учнів становитиме 238 тисяч. До перших класів цьогоріч підуть 26,6 тисячі дітей.

В області продовжується робота з модернізації мережі навчальних закладів. Так, у минулому році на Харківщині функціонували 22 опорні школи з 33 філіями. У новому навчальному році діятимуть вже 44 опорні заклади з 52 філіями.

Також продовжується активна робота щодо впровадження інклюзивної освіти в регіоні. Прийнято рішення про створення 28 інклюзивно-ресурсних центрів, вже створено 8. Крім того, в районах відкрито 5 ресурсних кімнат та 3 медіатеки.