Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харьковская область готова к проведению сбора ранних зерновых культур

Харьковская область готова к проведению сбора ранних зерновых культур

Перший заступник голови ХОДА Марк Беккер провів селекторну нараду, головною темою якої стала підготовка до збирання ранніх зернових культур.

Підсумки проведення весняно-польових робіт та підготовку до збирання ранніх зернових та зернобобових культур господарствами Харківської області перший заступник голови ХОДА обговорив з головами районних державних адміністрацій.

«Згідно з оперативними даними районних державних адміністрацій загальна площа посіву зернових культур складає 1 млн 44,1 тис. га, що більше від показників минулого року на 44,0 тис. га», - відзначили в Департаменті агропромислового розвитку ХОДА.

На збиранні ранніх зернових культур планують задіяти близько 3157 одиниць зернозбиральних комбайнів. Навантаження на один комбайн складатиме 200 га.

«Сільгосппідприємства області в повному обсязі забезпечені паливно-мастильними матеріалами на весь період збирання ранніх зернових та зернобобових культур», - під час доповіді повідомив заступник директора Департаменту - начальник управління соціально-економічного розвитку Євгеній Філатов.

Також було зазначено, що в період з 5 по 8 червня фахівці Інституту рослинництва ім. В.Я. Юр'єва НААН України обстежили посіви сільськогосподарських культур у господарствах усіх агрокліматичних зон Харківської області.

«За результатами обстежень встановлено, що найбільш сприятливими для формування врожайності озимої пшениці є північно-західна, центральна лісостепова, північно-східна лісостепова та північно-східна лісостепова зони. Прогнозована урожайність на цих територіях становить 4,0-5,0 т/га», - зазначили представники Інституту.

Марк Беккер доручив головам РДА особисто проконтролювати хід збору врожаю.

«Закінчити збір потрібно в мінімальний термін, а саме 10-12 днів, щоб мінімізувати наші втрати. Харківська область - одна з тих, хто забезпечує Україну зерном, тому дуже важливо вести правильний облік врожаю. Від цього залежить заможність нашої країни», - наголосив, підводячи підсумки наради, перший заступник голови ХОДА.