Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 26 стаціонарних дитячих таборів Харківщини ДСНС дозволило працювати 21-му

З 26 стаціонарних дитячих таборів Харківщини ДСНС дозволило працювати 21-му

Про перевірку безпеки закладів, де відпочиватимуть влітку діти, розповіли заступник голови ХОДА Олександр Скакун, представники ДСНС та профільних департаментів облдержадміністрації.

Планується, що на території Харківської області у 2018 році працюватиме 26 стаціонарних дитячих таборів оздоровлення та відпочинку. Уже працюють 695 таборів з денним перебуванням, 13 таборів праці та відпочинку, 1 наметове містечко.

«Цього року в дитячих оздоровчих таборах плануємо оздоровити понад 80 тисяч дітей. З цією метою в області працюватимуть більше 700 закладів різних типів.  Питання безпеки дітей у літніх таборах відпочинку знаходиться на контролі  керівництва ХОДА. За дорученням керівника області Юлії Світличної в області приділяється підвищена увага питанням стану пожежної та санітарної безпеки в таборах відпочинку», - зазначив заступник голови ХОДА Олександр Скакун.

У Харківській області планують працювати цього літа 26 дитячих оздоровчих таборів з цілодобовим перебуванням дітей. Протягом квітня-травня спеціалісти ДСНС провели перевірки в цих закладах.

«За результатами проведених перевірок керівникам об’єктів вручені акти та приписи про усунення порушень вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту для їх обов’язкового виконання. Приписами запропоновано до виконання понад 129 порушень вимог пожежної та техногенної безпеки. За допущені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 27 посадових та відповідальних осіб. Станом на 12.06.2018р. залишаються не виконаними 13 запропонованих заходів. Під час перевірок проводяться практичні відпрацювання планів та карток пожежогасіння, перевірка дна акваторії пляжу та працездатність протипожежного водопостачання», - сказав начальник Управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в Харківській області Сергій Колосовський.

«Власники дитячих закладів повинні відповідально ставитися до питань протипожежної безпеки. У Харківській області можу відзначити суттєву роботу з боку керівників оздоровчих  таборів, баз відпочинку, ТРЦ щодо запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації можливих наслідків, - зазначив директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Павло Пономаренко. - Проводиться велика кількість навчань, масштабна роз’яснювальна робота, усуваються ті недоліки, які ігнорували роками».

За інформацією Сергія Колосовського, на даний момент Головним управлінням ДСНС України в Харківській області підписано 21 Акт готовності заміських оздоровчих закладів, а саме:

-              дитячий заміський оздоровчий заклад «Каразінський», Краснокутський район;

-              дитячий навчально-оздоровчий табір профільного типу «Boiko Summer School», Харківський район;

-              дитячий оздоровчий заклад «Зелена гірка», Зміївський район;

-              дитячий оздоровчий заклад «Олімпія», Балаклійський район;

-              дитячий оздоровчий заклад «Факел», Балаклійський район;

-              дитячий оздоровчий заклад «Лісова казка», Дворічанський район;

-              дитячий оздоровчий заклад «Зміна», Лозівський район;

-              дитячий оздоровчий заклад «Орлятко», Чугуївський район;

-              дитячий оздоровчий заклад «Біле озеро», Зміївський район;

-              позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Лісова галявина» Харківський район;

-              позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Ромашка» Харківський район;

-              дитячий оздоровчий заклад «Чайка», Зміївський район;

-              дитячий оздоровчий заклад «Факел» КП «Харківводоканал», Київський район;

-              дитячий оздоровчий заклад «Лісовичок», Сахновчинський район;

-              дитячий оздоровчий заклад «Дитячий лікувально-оздоровчий центр» «Сонячний», Київський район;

-              дитячий заклад санаторного типу «БМВ» ДП «Клінічний санаторій «Курорт Березівські мінеральні води», Дергачівський район;

-              дитячий оздоровчий заклад «Ялинка», Валківський район;

-              дитячий оздоровчий заклад «Барвінок», Вовчанський район;

-              дитячий оздоровчий заклад «Байдиківка», Ізюмський район;

-              дитячий оздоровчий заклад «Орлятко» Борівський район;

-              дитячий оздоровчий заклад «Золотий колос», Нововодолазький район;

«Хочу відзначити, що цього року значно покращився стан протипожежної безпеки в закладах оздоровлення.  Це питання гостро стоїть на контролі ХОДА,  ГУ ДСНС України у Харківській області, - сказав Сергій Колосовський. - ГУ ДСНС України у Харківській області в свою  чергу буде здійснювати постійний контроль та перевіряти виконання протипожежних заходів протягом самого  процесу оздоровлення. Під час відпочинку для дітей будуть проводитися ігри на протипожежну тематику. Коли буде «перезмінка» також будуть  проводитися практичні відпрацювання із залученням техніки, інструктажі з працюючим персоналом».