Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент України провів зустріч із Королем Іспанії

Президент України провів зустріч із Королем Іспанії

Президент України Петро Порошенко під час офіційного візиту до Королівства Іспанія зустрівся із Королем Іспанії Феліпе VI.

Співрозмовники відзначили, що за понад 25-ть років з моменту встановлення дипломатичних відносин між Україною та Королівством Іспанія основними принципами, що характеризували двосторонню взаємодію, були дружба та взаємна повага.

Президент України високо оцінив підтримку Іспанією суверенітету і територіальної цілісності нашої держави у протидії російській агресії. У свою чергу, Король Феліпе VI відзначив чітку позицію України на підтримку єдності Іспанії.

Петро Порошенко ознайомив Короля Іспанії з розвитком ситуації в тимчасово окупованих Донбасі та Криму. Глава Української держави висловив сподівання на сприяння іспанської сторони у звільненні українських заручників та політичних в'язнів, які незаконно утримуються в Росії.

Під час зустрічі було відзначено вклад української громади у розвиток Іспанії, також було обговорено питання забезпечення прав та культурно-освітніх потреб понад 100-тисячної української громади, яка проживає в Іспанії.