Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Анатолій Бабічев вручив нагороди кращим працівникам культури та мистецтва області

Анатолій Бабічев вручив нагороди кращим працівникам культури та мистецтва області

30 травня заступник голови ХОДА взяв участь у засіданні колегії Управління культури та туризму.

На захід були запрошені представники закладів культури й туризму, діячі мистецтва та представники різних районів області. Під час засідання підбили підсумки роботи відповідних сфер у 2017 році та обговорили плани на 2018 рік.

Відкриваючи захід, Анатолій Бабічев передав його учасникам слова привітання від голови ХОДА Юлії Світличної, відзначивши, що облдержадміністрація та керівник області особисто опікуються питаннями розвитку гуманітарної сфери в регіоні.

«Приділяємо увагу розвитку освіти, науки, культури, фізичної культури та спорту. Це надихає. Тому що економіка – це, звичайно, важливо, але без духовного й творчого розвитку прогресу не буде, - відзначив заступник голови ХОДА. - Хочу подякувати всім керівникам наших установ, районів та міст області, тому що всі проекти, які ми започаткували декілька років тому, реалізуються спільними зусиллями».

Анатолій Бабічев відзначив, що на даний момент в області вирішують першочергові питання сфери культури, яким довгий час не приділялася увага.

«Минулого року з обласного бюджету ми виділили безпрецедентну суму на проведення капітальних ремонтів та оновлення матеріально-технічної бази закладів культури. Спільними зусиллями ми поступово все зробимо», - запевнив заступник керівника області.

У рамках заходу він вручив кращим працівникам культури та діячам мистецтва області нагороди Міністерства культури України, почесні грамоти обласної державної адміністрації та подяки голови ХОДА.

Загальні дані щодо роботи сфер культури й туризму в області під час колегії озвучив начальник профільного управління ХОДА Олег Яцина. З позитивних нових тенденцій минулого року він виокремив активізацію співпраці обласної влади, спеціалістів сфер культури й туризму та представників громадськості щодо проведення фестивалів і мистецьких заходів.

«2017 року в області за плідного співробітництва з громадськими організаціями провели такі заходи: «Пархомівка. Світові шедеври» - у Краснокутському районі, «Шарівський дивокрай»  - у Богодухівському, «Містерії Купала» - в Сковородинівці Золочівського району, «Гетьманська слава» - в селищі Коломак, «Дорога на Схід» - в Ізюмі, «Перлини Слобожанщини: Saltiv Fest», арт-парад вишиванок, фестиваль «Я і Села Брук», у якому брали участь аматорські та недержавні театри, «Вертеп-фест» та інші», - перелічив начальник Управління культури та туризму ХОДА.

Він також відзначив, що в області триває робота з обліку та інвентаризації об’єктів культурної спадщини. Відповідний статус торік отримали 22 об’єкти. Проведено інвентаризацію 297 пам’яток.

«Харківська область – одна з лідерів у формуванні державного реєстру нерухомих пам’яток України, - відзначив Олег Яцина. - Протягом поточного року до Мінкульту подано 301 пакет документів».

Окрім цього, керівник Управління культури відзначив активізацію в області роботи з наповнення бібліотечного фонду – за рік бібліотеки отримали 5780 примірників книг.

«Для музичних училищ було придбано музичні інструменти, чого довгий час не робили взагалі. Хочу подякувати Юлії Світличній та Анатолію Бабічеву, тому що обласне керівництво дійсно розуміє нагальність цих потреб», - сказав Олег Яцина.