Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична бере участь у колегії Мінсоцполітики

Юлія Світлична бере участь у колегії Мінсоцполітики

Захід відбувається 17 травня в Харкові під керівництвом Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

У ході засідання колегії планують розглянути актуальні питання соціального забезпечення в Україні.

«Підвищення соціальних гарантій – це надчутливе питання. Ми багато спілкуємося з людьми, й дві третини звернень стосуються підвищення соціальних гарантій, - відзначила голова ХОДА Юлія Світлична. - Усі цього очікують. Крім того, для великої кількості людей на сьогодні низка питань соціального забезпечення є незрозумілими. Отже, під час засідання плануємо обговорити ті проблемні питання, які є, та шляхи їх вирішення».

Керівник області відзначила, що серед першочергових питань, які вона порушуватиме під час колегії, - забезпечення соціальних гарантій для воїнів та учасників АТО (ООС), тимчасово переміщених осіб та чорнобильців.

«Разом із децентралізацією та зміцненням місцевих бюджетів саме на місцевий рівень перейшла велика кількість зобов’язань щодо фінансування соціальних гарантій для різних верств населення. Тому сьогодні будуть розглянуті як урядові рішення, так і законодавчі ініціативи, щоб людям було спокійніше та зрозуміліше, як держава виконує свої соціальні гарантії та зобов’язання», - сказала Юлія Світлична.

Вона нагадала, що в Харківській області вже запроваджено низку регіональних програм соціального напрямку.

«Ми запровадили програми, які дають можливість будівництва та придбання житла для воїнів АТО (ООС). Проводиться реконструкція приміщень для розміщення ВПО. Виділяємо фінансування для допомоги чорнобильцям – у лікуванні та оздоровленні», - відзначила Юлія Світлична.

Під час робочої поїздки до Харківської області Прем’єр-міністр України також ознайомиться з ходом будівництва об’єктів, на які виділяється фінансування з державного бюджету.