Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові проходить міжнародний науковий конгрес у сфері публічного управління

У Харкові проходить міжнародний науковий конгрес у сфері публічного управління

26 квітня захід у ХарРІ НАДУ при Президентові України відкрив заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

Проведення в Харкові XVІІІ Міжнародного наукового конгресу «Публічне управління ХХІ століття: світові практики та національні перспективи» є результатом співпраці ХарРІ НАДУ з провідними університетами в рамках реалізації проектів Харківського університетського консорціуму. Захід відбувається за підтримки ХОДА. У ньому беруть участь науковці, викладачі, представники органів публічної влади, громадських організацій, молоді вчені, а також студенти. Крім того, до обговорення проблем світової практики публічного управління в рамках конгресу долучилися міжнародні партнери з Німеччини, Польщі, Франції, Литви та інших країн. 

Від імені керівника області Юлії Світличної учасників конгресу привітав Анатолій Бабічев. Він відзначив, що зацікавленість у роботі міжнародного конгресу понад 20 вітчизняних й закордонних наукових та освітніх установ та інтерес з боку суб’єктів публічного управління свідчать про актуальність завдання щодо подальшого розвитку дискусійних майданчиків, у межах яких створюються умови задля поєднання теорії та практики публічного управління.

«Для Харківщини, яка третій рік поспіль посідає перше місце в урядовому рейтингу розвитку областей, вкрай важливою є практична віддача від впроваджуваних реформ. Нами поставлені дуже амбітні та нетипові завдання. Вони стосуються не тільки збереження сьогоднішніх досягнень, але й розгортання нових соціальних та інвестиційних проектів. У «Стратегії - 2020» зазначається, що основним важелем розвитку держави є створення привабливої та конкурентоспроможної національної та регіональної економіки, інтегрованої у європейський простір. Досягнення таких амбітних цілей не можливо без використання наукових досягнень галузі знань «Публічне управління», - передав слова голови ХОДА Юлії Світличної її заступник.

Він також повідомив, що керівник області висловила впевненість: ідеї, представлені на конгресі, сприятимуть активізації впровадження результатів наукових розробок у практичну діяльність органів публічного управління, посилять їх вплив на утвердження в українському суспільстві загальноєвропейських цінностей та підвищать якість підготовки й кваліфікації державно-управлінських кадрів.

Довідка. Метою конгресу є узагальнення й оприлюднення результатів наукових досліджень у галузі публічного управління та адміністрування й практики державотворення.

У рамках заходу працюють 8 дискусійних груп за такими темами:

1. «Формування та розвиток системи публічного управління в Україні».

2. «Світ у ХХІ столітті: сучасні геополітичні виклики для України».

3. «Територіальна громада у вимірах децентралізації владних відносин».

4. «Інституціональні засади соціогуманітарного розвитку держави».

5. «Економічна політика України в умовах децентралізації влади та управління».

6. «ІТ-сфера для публічного управління: проектування майбутнього».

7. «Адаптація національного законодавства до сучасних стандартів європейського права».

8. «Публічне управління в європейських країнах: досвід для України (англійською мовою)».