Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Жителі області переважно зверталися до заступника голови ХОДА з проханнями сприяти виділенню коштів на лікування.

Так, допомоги в лікуванні 3-річної дитини з ДЦП просила жителька Нововодолазького району. Жінка розповіла, що дитина проходила лікування в центрі реабілітації в місті Трускавець. Реабілітація позитивно позначилася на здоров'ї малюка.

«У нас є медичні показання й індивідуальна програма реабілітації. Хотілося б дізнатися, які спеціалізовані санаторії ми могли б відвідати для подальшого лікування», - звернулася мешканка області.

Михайло Черняк дав доручення керівництву Департаменту соціального захисту населення ХОДА надати перелік державних реабілітаційних установ, де дитині з таким діагнозом нададуть допомогу.

«Ви зможете обрати заклад, який вам підходить, - у департаменті випишуть відповідне направлення. Лікування в державній установі для вас буде безкоштовним», - відповіла заявниці перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко.

Також на прийом до заступника голови обласної державної адміністрації звернулася мешканка міста Харків. Вона просила про забезпечення сина транспортом для проходження процедури гемодіалізу. За її словами, раніше таку послугу надавала «швидка допомога».

Михайло Черняк відзначив, що в функції швидкої медичної допомоги не входить підвезення пацієнта на процедуру гемодіалізу, замість цього в місті працює спеціальна програма, що надає адресну допомогу тим, хто потребує такого лікування. Він доручив представнику Управління охорони здоров'я ХОДА з'ясувати, чому пацієнт не отримує послугу.

Низку питань про надання матеріальної допомоги за дорученням Михайла Черняка розгляне профільна комісія обласної адміністрації. Всім, хто потребує лікування, допомогу нададуть в обласних закладах охорони здоров'я.

Також у ході прийому до заступника голови ХОДА звернулася мешканка селища Золочів з проханням допомогти у працевлаштуванні сина. Харків'янин просив сприяти поселенню в геріатричний пансіонат. Про порядок подачі документів розповіла Тетяна Бабенко.

Порушені в ході прийому питання Михайло Черняк взяв під особистий контроль.