Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський регіон уряд виділяє як лідируючий у багатьох аспектах. Вадим Пожарський

Харківський регіон уряд виділяє як лідируючий у багатьох аспектах. Вадим Пожарський

Радник Ради директорів найбільшої приватної газовидобувної компанії України Burisma group відзначив високий потенціал Харківщини у сфері добувної промисловості.

Це він заявив у ході дискусії «Українська економіка, енергетична незалежність і безпека, перспективи інвестицій в Харківську область і партнерство між США і Україною», яка з ініціативи Атлантичної ради США 17 квітня проходить у Харкові.

Зокрема, Вадим Пожарський зазначив, що газову і нафтову продукцію виробляють 12 регіонів України, при цьому на Харківську область припадає 50% всього ринку.

«Харківський регіон уряд виділяє як лідируючий у багатьох аспектах. І наша робота в цьому регіоні важлива, - підкреслив представник Burisma group. - Місцевий уряд дає можливість розвивати, збільшувати продукцію і відповідати на потреби бізнесу в термінах податків».

Вадим Пожарський розповів, що компанія вклала 2 млрд дол. у надрову промисловість.

«З гордістю заявляю - наша компанія закуповує нове обладнання і впроваджує, в тому числі в Харкові, обладнання, яке може добувати і переробляти газ», - сказав представник ради директорів Burisma group.

Також він зупинився на питанні бізнес-клімату, який створюється в Україні, відзначивши серйозні успіхи керівництва країни.

«Я ціную, що голос бізнесу може бути почутий і можна відкрито говорити. Ділове суспільство критично ставиться до уряду. Але сьогодні є всі причини говорити про позитивні сторони. Хочу віддати належне - багато було зроблено урядом за останні два роки, влада стала слухати і проводити діалог з бізнесом. У ділових аспектах політика стала передбачуваною».

Вадим Пожарський зазначив, що в результаті спільної роботи компанії з Кабінетом міністрів і парламентом були розроблені законодавчі акти у сфері добувної промисловості.

«Я радий, що є можливість донести до міжнародного бізнесу - бізнес у нашій країні змінюється, проводиться багато реформ, у тому числі в земельній сфері», - сказав Вадим Пожарський.