Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У торговому центрі Харкова пройшли навчання з ліквідації пожежі та евакуації відвідувачів

У торговому центрі Харкова пройшли навчання з ліквідації пожежі та евакуації відвідувачів

У пожежно-тактичних навчаннях з гасіння умовної пожежі взяв участь заступник голови ХОДА Олександр Скакун.

«У зв’язку з наслідками надзвичайної ситуації, що сталася в місті Кемерово, ми провели позачергове засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки, на яку запросили керівників усіх великих торгово-розважальних центрів, ринків та інших об’єктів масового скупчення людей, - нагадав директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Павло Пономаренко. - Сьогодні проводяться практичні заходи. У цілому на об’єктах міста Харків та області цього року заплановано проведення понад 6 тисяч спеціальних об’єктових практичних тренувань». 

За легендою навчань, які пройшли 30 березня в ТРЦ «Французький бульвар», пожежа виникла у вестибюлі на 3-му поверсі - перед залами для перегляду кінофільмів. Система автоматичного димовидалення та пожежогасіння не спрацювала. Задимленими опинилися 3-й та 4-й поверхи, зала перегляду кінофільмів, створилася загроза самостійного виходу людей в епіцентр пожежі.     

«Під час сьогоднішніх навчань, за попередніми даними, персонал спрацював правильно, було вчасно оголошено про пожежу, були вчасно проведені всі необхідні заходи. Саме від початкових дій персоналу залежить успіх ліквідації пожежі та порятунку людей, - розповів начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв. - Далі справа була за ДСНС. За лічені хвилини до місця виклику прибули підрозділи пожежно-рятувальної служби ДСНС. Рятувальники негайно взялися до гасіння пожежі та евакуації людей з усіх чотирьох поверхів будівлі. У результаті всі відвідувачі ТРЦ були врятовані, одна людина умовно потрапила у лікарню». 

Олександр Волобуєв також повідомив, що з цього дня робота за графіком буде проводитися у великих ТРЦ міста й області, а також на об'єктах з масовим перебуванням людей.