Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За необхідності для надання допомоги жителям області можуть бути задіяні 2 тисячі рятувальників

За необхідності для надання допомоги жителям області можуть бути задіяні 2 тисячі рятувальників

Про це під час засідання обласного оперативного штабу 18 березня повідомив начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв.

«Усього щодоби на чергування заступає 500 чоловік особового складу, в розпорядженні яких 140 одиниць техніки. У резерві в нас ще 90 одиниць техніки. У тому числі - 50 автомобілів підвищеної прохідності. У разі необхідності ми можемо вивести весь особовий склад на казармений стан - це близько 2 тисяч рятувальників», - повідомив Олександр Волобуєв.

За його словами, в Куп'янську, де були великі перемети, зараз чергує ВАТ (великий артилерійський тягач), в Люботині - інженерна машина розгородження.

«На ніч ми виставляємо великий піротехнічний автомобіль на базі КрАЗ, який надає допомогу на великому підйомі в районі Покотилівки, - зазначив Олександр Волобуєв. - За минулу добу серйозних подій не було. У Зачепилівському та Нововодолазькому районах області, а також Київському районі міста Харкова були невеликі підтоплення в приватних будинках. Ми швидко цю ситуацію ліквідували. Є повна взаємодія з усіма службами. Ми цілодобово моніторимо ситуацію в області».