Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Cпеціаліст ХОДА став одним з 5 українців, які проходять навчання у сфері боротьби з корупцією в Гаазі

Cпеціаліст ХОДА став одним з 5 українців, які проходять навчання у сфері боротьби з корупцією в Гаазі

Головний спеціаліст сектору з питань запобігання та виявлення корупції ХОДА Олександр Денисов бере участь у програмі MATRA.

Навчання проходить з питань верховенства права на тему «Доброчесність державних службовців». Серед основних критеріїв для участі у програмі МАТRА було зазначено досвід роботи у формуванні політики щодо доброчесності на державній службі та сфері антикорупційної діяльності й вільне володіння англійською мовою.

«Для участі в тематичному курсі було відібрано 5 кандидатів від України. Інші чотири представляють центральні органи влади: це співробітники НАБУ, НАЗК та секретаріатів Кабінету Міністрів і Конституційного суду України, - повідомили в секторі з питань запобігання та виявлення корупції ХОДА. – Той факт, що наш співробітник став єдиним представником регіонів України в цій програмі, свідчить про велику увагу, яку приділяє роботі в напрямку боротьби з корупцією керівництво області та особисто голова ХОДА Юлія Світлична».

Довідка. Програма МАТRА розроблена задля зміцнення інституційної спроможності державних органів у сфері верховенства права у країнах: Албанія, Боснія і Герцеговина, Грузія, Косово, Македонія, Молдова, Сербія, Туреччина, Україна та Чорногорія.

Програмою передбачено щільний графік теоретичних тренінгів та практичних навчань щодо доброчесності на державній службі в країнах Євросоюзу, відвідування Офісу Національного Хельсінкського Комітету в місті Гаага, Міністерства закордонних справ Королівства Нідерланди, Офісу національної поліції  Королівства Нідерланди в місті Гаага, Посольства Грузії в місті Гаага, Європейського бюро по боротьбі з фальсифікаціями та відвідування лекцій представників апарату Європейської комісії, розташованих у місті Брюссель (Королівство Бельгія).

Відповідно до умов Програми представниками країн-учасниць було розроблено презентації щодо загального стану протидії корупції в кожній із країн. Програма-презентація, що була розроблена Олександром Денисовим, отримала високу кваліфікаційну оцінку інших учасників та коучів.