Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відзначають День українського добровольця

На Харківщині відзначають День українського добровольця

Державне свято було започатковано минулого року. 14 березня 2014-го 500 бійців Самооборони Майдану відправилися формувати перший добровольчий батальйон.

«Рішення започаткувати це державне свято одразу отримало велику підтримку в суспільстві, - відзначила, вітаючи українських добровольців, голова ХОДА Юлія Світлична. - Адже кожен із нас добре пам’ятає події весни 2014 року, коли було створено перші добробати, та добре знає, що зробили для України добровольці».

Керівник області наголосила, що готовність українців полишити мирне життя та піднятись на захист Батьківщини «стала справжнім шоком для ворога нашої держави та зламала його плани». Саме своєчасна допомога добровольців надала можливості для подальшої розбудови професійної української армії.

Юлія Світлична закликала всіх жителів Харківщини в цей день вшанувати українських добровольців – і тих, хто продовжує захищати Україну в складі професійної армії, й тих, хто, виконавши свій обов’язок, повернувся до мирного життя.

«І, звичайно ж, у цей день ми віддаємо данину світлій пам’яті тих, хто не повернувся додому. Вони залишаться з нами назавжди, адже Герої не вмирають», - сказала керівник області.

Усім українським добровольцям, їх рідним та близьким вона побажала щастя, здоров’я та мирного неба над головою.