Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів зустріч з керівником філії Фонду Конрада Аденауера в Україні

Михайло Черняк провів зустріч з керівником філії Фонду Конрада Аденауера в Україні

Заступник голови ХОДА та Тім Бернд Петерс обговорили питання відкриття представництва німецького фонду в Харкові та визначили напрямки можливої співпраці.

У ході зустрічі Михайло Черняк відзначив, що Харківська область має тісні та продуктивні стосунки з Німеччиною. На території регіону реалізується чимало спільних проектів, зокрема - у сферах розвитку територіальних громад, підтримки переселенців тощо.

«Ми дуже цінуємо підтримку наших партнерів, спрямовану на соціально-економічний розвиток нашого регіону та на розвиток громадянського суспільства, - сказав заступник голови ХОДА. - За останні роки відбулося багато позитивних змін як в економіці Харківщини, так і у свідомості людей. Члени громади сьогодні більш ініціативні, мають бажання брати активну участь у розвитку країни та власного регіону».

Михайло Черняк зауважив, що обласна адміністрація активно залучає громадськість до реалізації культурних та соціальних проектів. Зокрема, спільно з громадським організаціями ветеранів АТО було розроблено програми допомоги у придбанні житла учасникам АТО, які сьогодні ефективно реалізуються.

Тім Бернд Петерс, у свою чергу, відзначив, що саме розвиток громадянського суспільства є головним інтересом Фонду Конрада Аденауера.

«Філія фонду в Києві працює понад 20 років. Ми вирішили відкрити в Україні ще одне представництво - в Харкові. Адже вважаємо, що саме тут відбуваються процеси, від яких залежить майбутнє не тільки України, а й всієї Європи», - сказав Тім Бернд Петерс.

Він зазначив, що харківські представництво вже працює, а його урочисте відкриття заплановано орієнтовно на травень.

«У наших планах - реалізація проектів, спрямованих на підтримку демократичного розвитку, структурні зміни в економіці, ствердження вільних ЗМІ та консолідацію демократичних інститутів в Україні. Ми плануємо низку семінарів, круглих столів, навчань для представників громад, журналістів тощо», - розповів Тім Бернд Петерс.

Михайло Черняк запевнив, що будь-які проекти, спрямовані на розвиток Харківщини, матимуть підтримку обласної адміністрації.