Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Електропостачання в області відновлюють 300 бригад обленерго

Електропостачання в області відновлюють 300 бригад обленерго

За даними на 8:30 1 березня повністю знеструмлені 16 населених пунктів, відновити подачу електрики розраховують протягом 4-5 годин.

«Я прошу всі служби області продовжувати роботу в посиленому режимі й після закінчення опадів зробити все для того, щоб забезпечити проїзд центральними магістралями регіону», - підкреслила голова ХОДА Юлія Світлична, відкриваючи засідання чергової сесії обласної ради 1 березня.

За дорученням керівника області про ситуацію, що пов'язана з різким погіршенням погоди в області, депутатів обласної ради перед початком чергової сесії поінформував заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

«Населені пункти знеструмлені в Близнюківському, Ізюмському, Куп'янському, Шевченківському районах, місті Люботин (там було відключення водоканалу, але цю проблему вже усунули, подача води не припинялася), - повідомив заступник голови ХОДА. - По лінії обленерго працюють близько 300 бригад, близько 120 одиниць техніки, яка обслуговує ці бригади. Запасів матеріалів вистачає. Місцями ускладнено під'їзд до знеструмлених населених пунктів. Протягом 4 - 5 годин розраховуємо під'єднати основну частину населених пунктів».

Євгеній Шахненко також поінформував, що Харківський аеропорт працює в штатному режимі, залізничні колії розчищені від снігу й рух поїздів відбувається за графіком.

«Серйозних аварій на системах опалення та котельнях не було. Були аварійні відключення в селищі Борова, Куп'янському та Харківському районах, двох селах Балаклійського району. Усі ці аварійні ситуації усунені», - сказав заступник глави області.

За інформацією начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Євгена Зражевця, зараз на дорогах працює 312 одиниць техніки служби та ще майже 100 - залученої.

«За останнє десятиліття ми вперше переживаємо такий циклон - другу добу, на тлі дуже низьких температур, вітер - до 25 м/с, - зазначив Євген Зражевець. – Основну увагу приділяємо державним дорогам. Значні ускладнення є на дорозі Чугуїв - Мілове (на ділянці по Куп'янському району, не доїжджаючи 5 км до кордону з Луганською областю, там створюються снігові замети, які досягають 2-3 метрів в зрізі). Ми туди перекинули 8 одиниць важкої техніки, ця техніка працює цілодобово в 2 зміни. На сьогодні там є обмеження руху - для того, щоб пробити проїзд, але транспорт пропускаємо колонами у супроводі нашої техніки».

Також ускладнення, за інформацією Євгена Зражевця, є на дорогах Мерефа-Лозова-Павлоград і Харків-Красноград-Перещіпіне, де на окремих ділянках утворилися перемети. Важка техніка ДСНС на базі танків працює на двох найбільш проблемних ділянках біля Куп'янська та Люботина.

«Стихія буде панувати до обіду, потім затихне, добу будемо готуватися до нової стихії, яку очікуємо в суботу», - попередив Євген Зражевець.

Фото сесії