Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області за рік реалізують понад 130 проектів з освітлення населених пунктів

В області за рік реалізують понад 130 проектів з освітлення населених пунктів

Необхідні для цього кошти за ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної виділили з обласного бюджету під час сесії облради 1 березня.

У 2018 році в області планують реалізувати 137 відповідних проектів – по декілька в кожному з районів. Серед проектів – капітальне будівництво та реконструкція вуличного освітлення на окремих вулицях та в цілих селах, капітальні ремонти та технічне переоснащення наявних мереж. У декількох населених пунктах запланована заміна світильників на енергоощадні.

«Питання освітлення населених пунктів в області комплексно не вирішувалось не просто роками – десятиліттями. За цей час мережі дійшли до гнітючого стану, у багатьох селах та селищах освітлення взагалі немає чи воно працює лише на кількох вулицях, - сказала голова ХОДА. – З проханням вирішити цю проблему до мене постійно звертаються люди під час зустрічей у районах та виїзних прийомів громадян. Упевнена, що цю ситуацію необхідно вирішувати терміново, якісно та комплексно. Фінансуватимемо ці роботи з обласного бюджету. Розраховую, що до цієї роботи долучаться й місцеві громади, адже зараз, завдяки децентралізації, вони мають значно більші фінансові можливості».