Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2018 році коштом облбюджету відремонтують та збудують понад 120 об’єктів ЖКГ та соціально-культурної сфери

У 2018 році коштом облбюджету відремонтують та збудують понад 120 об’єктів ЖКГ та соціально-культурної сфери

Згідно зі змінами, внесеними в обласний бюджет на 2018 рік, на відповідні роботи в усіх районах області спрямують понад 300 млн грн.

Серед пріоритетних напрямків фінансування - ремонти із застосуванням енергоощадних технологій у школах та дитячих садках (такі, зокрема, заплановані в Балаклійському, Валківському, Коломацькому, Нововодолазькому, Первомайському районах). Також планується відкриття нових ДНЗ, зокрема, за кошти обласного бюджету буде проведено реконструкцію нежитлового приміщення колишнього банку для розміщення дошкільного навчального закладу в Близнюках.

Ремонтні роботи проводитимуться у закладах охорони здоров’я. Зокрема, капітальні роботи планують провести у Вовчанській центральній районній лікарні - на це виділено понад 10 млн грн. Також будуть відремонтовані відділення центральних районних лікарень Богодухівського, Барвінківського, Нововодолазького, Краснокутського районів тощо.

Увагу приділятимуть і розвитку спортивної інфраструктури. Так, майже 10 млн грн спрямують на реконструкцію стадіону «Авангард» у Дергачах. Також кошти виділено на продовження будівництва ФОКів у Краснограді, Краснокутську тощо.

Як і минулого року, в області ремонтуватимуть будинки культури, які чекали на це десятиріччями. Серед них - Барвінківський та Богодухівський будинки культури, сільські будинки культури в Ізюмському районі, Валківський будинок дитячої та юнацької творчості. У Кегичівці під Будинок дитячої та юнацької творчості реконструюють приміщення колишньої аптеки.

Серед об’єктів ЖКГ велику увагу приділено відновленню мережі водопостачання. Зокрема, заплановано ремонти на низці об’єктів у населених пунктах Балаклійського, Барвінківського, Великобурлуцького, Валківського, Зміївського, Краснокутського, Лозівського, Первомайського, Сахновщинського, Куп’янського районів.

Також буде продовжено роботу з газифікації області. Зокрема, планується побудувати першу чергу системи газопостачання сіл Івано-Шийчине та Братениця Богодухівського району.

Фото сесії