Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року проведуть ремонт дороги Мерефа-Лозова-Павлоград

Цього року проведуть ремонт дороги Мерефа-Лозова-Павлоград

Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична під час зустрічі з активом Лозівського району.

24 лютого керівник області з робочою поїздкою перебуває на Лозівщині. Юлія Світлична поспілкувалася з керівництвом та жителями району та оглянула ряд об'єктів, на якіх проведені, проводяться та заплановані будівельні й відновлювальні роботи.

«Лозовій ми будемо приділяти велику увагу», - відзначила голова ХОДА під час зустрічі з активом району.

Вона повідомила, що на цей рік запланована реалізація кількох проектів – зокрема завершення капітального ремонту в ДЮСШ «Юність», де вже відкрився оновлений басейн. У планах – ремонт фасаду будівлі та спортзалів. Також уже в квітні відновить роботу після реконструкції Лозівський НВК №10, триватиме оновлення обладнання в школах Краснопавлівки та Орільки тощо.

Окрему увагу керівник ХОДА приділила питанню ремонту доріг, зокрема – шляху Мерефа-Лозова-Павлоград.

«Зараз дорога в жахливому стані. Її капітально не ремонтували з 1962 року. Ми опрацювали питання, і моя однозначна позиція: дорогу потрібно капітально ремонтувати вже цього року», - сказала Юлія Світлична.

Вона доручила начальнику Служби автомобільних доріг у Харківській області Євгену Зражевцю доповісти про плани щодо ремонту цього шляху.

«Протяжність дороги – 132 км, ремонтні роботи розпочали минулого року та зробили 6 найбільш зруйнованих ділянок – усього 21 км на території   Зміївського та Первомайського районів. Цього року  ми підемо далі й заходимо в  Лозівський район. За рахунок державного бюджету буде зроблено 15 км – це перший етап.  Це Панютине, Краснопавлівка, Герсеванівка - разом зі шляхопроводом. На цих ділянках (8,5 км) буде зроблено нове покриття. Ще 4,5 км нового покриття - на території Первомайського району та 1 ділянка в Зміївському. Це те, що буде зроблено тільки за кошти державного бюджету, проте можемо залучати також й інші джерела фінансування та провести більші обсяги робіт», - повідомив Євген Зражевець.

Він відзначив, що всі тендерні процедури щодо ремонту дороги Мерефа-Лозова-Павлоград було проведено ще в 2017 році, тому роботи дорожники розпочнуть, як тільки дозволять погодні умови.

«Моя вимога – почати ремонт дороги від Лозової до Мерефи та від Мерефи до Лозової одночасно, - рухаючись назустріч», - наголосила Юлія Світлична.

Більше фото