Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили питання реалізації проектів регіонального розвитку

У ХОДА обговорили питання реалізації проектів регіонального розвитку

Цій темі було присвячено селекторну нараду, яка відбулась 23 лютого.

Селектор пройшов під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка за участю депутатів облради, керівників ОТГ, структурних підрозділів ХОДА. У студіях на місцях в нараді взяли участь голови РДА та голови міських рад міст обласного підпорядкування.

Першим пунктом обговорення стали проекти регіонального розвитку, які планується реалізувати в цьому році коштом Державного фонду регіонального розвитку. Також під час наради обговорили питання підготовки проектів, які претендують на фінансування з ДФРР у 2019 році.

За даними директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Андрія Колоса, в цьому році Харківська область отримає з ДФРР 305 млн грн, а це майже в два рази більше, ніж у минулому році (177 млн грн). Всього було подано 196 проектів, з яких 26 було відхилено в зв'язку з низькою якістю підготовки.

«Сьогодні проводяться заходи щодо формування переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку. Всі вони пройшли узгодження на обласній комісії. З пріоритетних об'єктів для області - реконструкція обласної філармонії. Велика увага приділяється спортивній інфраструктурі області. Так, за кошти ДФРР буде закінчено будівництво Красноградського і Золочівського фізкультурно-оздоровчих комплексів. Крім того, було визначено опорні школи, в яких протягом двох років будуть проводитися необхідні енергоефективні заходи», - повідомив Євгеній Шахненко.

Крім того, за словами заступника голови ХОДА, важливим джерелом реалізації інфраструктурних програм є кошти, отримані держбюджетом від Європейського Союзу.

«У державі ще є близько 1 млрд 300 млн нерозподілених коштів за програмою секторальної підтримки ЄС. Тому керівникам громад та районів слід приділити велику увагу цьому джерелу фінансування. Важливо відзначити, що тут представлені різні напрямки - гуманітарна сфера, будівництво, патріотичне виховання. Ми організуємо спеціальні семінари на цю тему, щоб вам було легше готувати проекти», - сказав Євгеній Шахненко.

Крім того, на нараді було розглянуто питання отримання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ, а також інші державні програми з розвитку інфраструктури області.