Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тільки об’єднуючи науку і виробництво ми зможемо отримати розвинуту економіку. Юлія Світлична

Тільки об’єднуючи науку і виробництво ми зможемо отримати розвинуту економіку. Юлія Світлична

13 лютого голова ХОДА ознайомилася з роботою Харківського фізико-технічного інституту низьких температур імені Б.І.Вєркіна та вручила державну нагороду його співробітнику.

Спілкуючись з колективом інституту, голова ХОДА зауважила, що харківська наукова школа, яка має вагому історію здобутків, і сьогодні продовжує відігравати надзвичайно важливу роль у розвитку нашого регіону і країни в цілому.

«І Харківський інститут низьких температур - унікальна установа, яка продовжує робити фундаментальні відкриття на науковій ниві і - що надзвичайно важливо - залучає до цієї роботи молодих науковців», - сказала Юлія Світлична.

Говорячи про перспективи розвитку науки, голова ХОДА відзначила порозуміння, яке сьогодні є між науковою спільнотою і обласною владою.

«Ми долучаємося до розвитку галузі, запроваджуємо стипендії для молодих і видатних вчених, створили в області університетський консорціум. На національному рівні також створено раду з питань розвитку науки, яка дає змогу на одному майданчику об’єднати науку, бізнес та виробництво, щоб запроваджувати наукові ідеї у життя», - зазначила керівник області.

Вона запевнила, що всі харківські науковці можуть розраховувати на підтримку ХОДА у запровадженні ідей та розробок, які сприятимуть розвитку Харківщини.

«Динамічний розвиток, який демонструє область в останні роки, - це здобуток усіх трудових колективів, у тому числі наших науковців, - підкреслила Юлія Світлична. - Саме від фундаментальної науки залежить прикладна наука, розробки якої запроваджуються у виробництві. Тільки об’єднуючи науку і виробництво ми зможемо отримати розвинуту економіку».

Під час заходу керівник області вручила державну нагороду - орден князя Ярослава Мудрого ІІІ ступеня головному науковому співробітнику Фізико-технічного інституту низьких температур, академіку НАН України Володимиру Марченку.

«Я вдячний главі ХОДА за чітке розуміння ролі, яку відіграє наука в Харківській області. Ми постараємося й надалі підтримувати цю тенденцію, - сказав Володимир Марченко. - Я вдячний всім співробітникам нашого інституту - математикам, фізикам, біологам, які зуміли створити і пронести крізь всі важкі роки прекрасну атмосферу науково-дослідного інституту».