Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Дергачівському районі реконструюють школу-інтернат та поліклініку

У Дергачівському районі реконструюють школу-інтернат та поліклініку

За дорученням голови ХОДА Юлії Світличної з ходом ремонтних робіт під час робочої поїздки на Дергачівщину ознайомився Євгеній Шахненко.

У Дергачівській школі - інтернаті I ступеню «З любов’ю до дітей» коштом Державного фонду регіонального розвитку уже проведено роботи на 7 млн грн. Тут утеплили фасад та замінили вікна. Проте через наявні помилки в документації будівництво на деякий час було припинено. Для його поновлення необхідно внести зміни на рівні Кабінету міністрів України.

«Я особисто проконтролюю, щоб питання було вирішене. Для завершення реконструкції та проведення внутрішніх робіт з ДФРР повинно надійти ще 16 млн грн», - зауважив Євгеній Шахненко.

Крім того, заступник голови ХОДА ознайомився з об’єктом незакінченого будівництва - Дергачівською поліклінікою. Разом з головою району Костянтином Жидковим та фахівцями в будівельній галузі розглянули варіанти завершення будівництва 5-поверхової будівлі.

У Дергачах Євгеній Шахненко також провів особистий прийом громадян. Зокрема, місцеві жителі звернулися на прийом з проханням про призначення статусу гуртожитку та передачу його у власність Дергачівської міської ради. Заявники порушили й питання ремонту гуртожитку, в якому проживає 54 людини (у будівлі необхідно провести капітальні роботи - протікає покрівля, з’являються тріщини в стінах). Євгеній Шахненко дав доручення керівникам профільних департаментів підготувати необхідну документацію та кошторис.

З питанням реконструкції очисних споруд каналізації в селищі Караван звернувся голова населеного пункту. Директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергій Жуков розповів, на якій стадії знаходиться будівництво, та відзначив, що його слід розглядати в контексті відновлення Малоданилівських очисних споруд. За словами фахівців, зараз потрібно провести корегування проекту та підготувати кошторисну документацію.

Також на прийом до заступника голови ХОДА звернулись представники районної громадської організації «Спілка ветеранів АТО». Воїни цікавилися питанням надання житла ветеранам АТО та сім’ям загиблих учасників АТО. Євгеній Шахненко розповів про можливості забезпечення житлом, які надає відповідна обласна програма.