Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична передала державні нагороди харківським спортсменам

Юлія Світлична передала державні нагороди харківським спортсменам

28 грудня голова ХОДА зустрілася з членами збірних команд України з боксу та фехтування.

Керівник області за дорученням Президента України передала ордени «За заслуги» ІІ та ІІІ ступеня багаторазовим призерам чемпіонатів Європи та світу, трикратним учасникам Олімпійських ігор фехтувальникам Дмитру Карюченку та Максиму Хворосту. Орден «За заслуги» ІІІ ступеню також отримав Валерій Даніленко - тренер переможця цьогорічного чемпіонату Європи з боксу Юрія Шестака.

Юлія Світлична привітала спортсменів та їх тренерів з досягненнями 2017 року та побажала ще більших успіхів у 2018-му. Вона підкреслила, що спортсмени Харківщини цього року здобули на міжнародних змаганнях 425 медалей різного ґатунку. І цей результат є чи не найкращим за всю історію регіону.

«Ми приділяємо велику увагу розвитку спорту. І розвиваємо спорт не тільки на Харківщині, але й намагаємося заявити про Харків далеко за його межами, - наголосила керівник області. - Підтвердженням тому було й проведення в Харкові чемпіонату Європи з боксу цього року – надзвичайна подія, якої ніколи не було в Україні. Ми повернули футбол у Харків, і сьогодні кожен уболівальник може насолоджуватися грою команд, які виступають на найкращих аренах світу. Дуже сподіваюся, що цей рік і ці результати - тільки початок нашої великої заявки на те, що Харків – спортивна столиця України».

Заслужений тренер України, тренер національної збірної команди з боксу Валерій Даніленко, у свою чергу, подякував голові ХОДА за підтримку, особливо відзначивши ремонтні роботи, що за останні два роки були проведені в спортивній школі «ХТЗ».

«Я справді вдячний за залу боксу, яку ви зробили, за стадіон, який робите. Кожен приходить до нас та щось обіцяє, коли говорили про ремонт, ми також думали, що знов будуть лише розмови. А тут ми бачимо, що реально зроблено всі ці речі. Зараз ця зала боксу - одна з кращих в Україні. І дітей стало більше приходити – зала вже ледве вміщує всіх охочих. Також триває ремонт на стадіоні, в манежі», - розповів Валерій Даніленко.

Юлія Світлична запевнила, що наступного року фінансування розвитку галузі спорту в області ще збільшать. «Будемо продовжувати підтримувати вас. І ремонтувати будемо, і закупати нове обладнання, та робити все, щоб популяризувати спорт», - сказала керівник області.

«В останні два роки я себе спіймав на думці, що не хочу полишати спорт, хоча мені вже 35 років, - зізнався спортсмен-інструктор збірної команди України з фехтування Максим Хворост. – Підтримку в останній час відчуваємо колосальну – і з боку обласної адміністрації, і особисто від Юлії Світличної. Вирішуються й фінансові питання, й з необхідним обладнанням жодних проблем не виникає».