Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині рівень працевлаштування осіб з інвалідністю є найвищим в Україні - 72,8%

На Харківщині рівень працевлаштування осіб з інвалідністю є найвищим в Україні - 72,8%

27 грудня відбулось засідання обласного координаційного комітету сприяння зайнятості та професійної орієнтації населення.

На засіданні було розглянуто питання сприяння працевлаштуванню та підвищенню конкурентоспроможності на ринку праці осіб з інвалідністю, осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, в тому числі молоді, та організації роботи з професійної орієнтації різних категорій населення.

Як зазначила заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Печура, у поточному році рівень працевлаштування квотної категорії безробітних становив 50 %.

«Також роботу отримали понад 13,4 тис. осіб з числа молоді віком до 35 років. Працевлаштовано 661 особу з інвалідністю, що майже на 7 % більше у порівнянні з 2016 роком. Рівень працевлаштування осіб з інвалідністю склав 72,8% і є найвищим в Україні», - надала дані Тетяна Печура.

Заступник директора Харківського обласного центру зайнятості Олена Захуцька проінформувала присутніх, що службою зайнятості з початку року профорієнтаційними заходами охоплено близько  225 тис. громадян, надано понад 509,3 тис. послуг. Насамперед, такі послуги отримали безробітні, які потребують особливої уваги, а це: жінки (39,8 тис.), безробітна молодь у віці до 35 років (26,7 тис.) та особи віком старше 45 років (27,5 тис.). Зазначена робота сприяє підвищенню рівня конкурентоспроможності безробітних на ринку праці.

Також члени комітету продовжили термін компенсації витрат 9 роботодавцям, які працевлаштували 12 безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб, що надасть змогу зберегти робочі місця для переселенців.