Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

До заступника голови ХОДА зверталися переважно з проханням допомогти у вирішенні питань зі сфер охорони здоров'я та соцзахисту.

На прийом до Михайла Черняка прийшли близько 20 жителів області. Здебільшого громадяни просили сприяння виділенню коштів на лікування. З таким питанням до заступника голови ХОДА зверталися жителі Харкова, Харківського та Золочівського районів. Михайло Черняк запевнив заявників, що всі звернення з проханням про матеріальну допомогу розгляне профільна комісія. Тим, хто потребує лікування або обстеження, допомогу нададуть в обласних закладах охорони здоров'я.

Також велика кількість звернень стосувалася призначення соціальних виплат та субсидій. Так, з питаннями щодо призначення субсидії звернулися жителі Дергачівського та Харківського районів. Заявники отримали консультації директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрія Шпараги.

Крім того, Михайло Черняк дав завдання представнику Пенсійного фонду розібратися в зверненнях громадян, які висловили незгоду з нарахованими їм пенсіями. З такими питаннями звернулися дві мешканки міста Харків.

З проханням про надання можливості проходження лікування в Обласному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення звернувся пенсіонер з Харкова. Чоловік розповів, що є ліквідатором аварії на ЧАЕС в 1986 році, але досі не має відповідного статусу.

«Звичайно ж, ви отримаєте повне медичне забезпечення в спеціалізованому медичному закладі. Настійно рекомендую вам оформити статус ліквідатора. Вам треба надати необхідні документи для розгляду їх на відповідній комісії», - сказав Михайло Черняк.

Всі питання, озвучені в ході особистого прийому, Михайло Черняк пообіцяв вивчити і надати громадянам всю можливу допомогу в рамках повноважень обласної адміністрації та відповідно до законодавства України.