Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кабмін затвердив Положення про біометричну систему верифікації та ідентифікації громадян

Кабмін затвердив Положення про біометричну систему верифікації та ідентифікації громадян

Воно було розроблено на рішення Ради національної безпеки та оборони України, повідомив Перший заступник Міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

«Проект передбачає збирання біометричних даних осіб та їх зберігання у базах даних ДПСУ, МВС, СБУ, а також фіксацію біометричних даних іноземців та осіб без громадянства під час здійснення прикордонного контролю», - сказав Сергій Яровий.

Нагадаємо, 27 грудня Україна в тестовому режимі запустила біометричний контроль на кордоні з Росією. В основних пунктах пропуску застосовують спеціальні мобільні комплекси.

З нового року в 157 міжнародних пунктах пропуску для наземного транспорту та в аеропортах запрацює нова система фіксації біометричних даних. Вона не лише дозволяє контролювати термін перебування в країні, але й під’єднана до баз Інтерполу.

Перевірятимуть паспорти, ID-картки, водійські посвідчення і навіть техпаспорти. За словами прикордонників, технічні проблеми з в’їздом в Україну можуть виникнути лише у туристів, які не мають біометричних паспортів.