Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2018 році на Харківщині планують побудувати та реконструювати понад 130 об’єктів

У 2018 році на Харківщині планують побудувати та реконструювати понад 130 об’єктів

Перелік першочергових проектів, які фінансуватимуться наступного року, затвердили в рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2018 рік.

Програму 7 грудня депутати облради ухвалили 100 голосами. Документ позначає всі ключові завдання щодо розвитку регіону та містить прогнозні показники. Заступник директора Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Олександр Лукашов оцінив програму на 2018 рік, як «амбітну, але реалістичну».

«Ми робимо все, щоб максимально точно спрогнозувати показники економічного розвитку області, бо від цього залежить бюджет. Саме завдяки точності прогнозування, ми останні три роки виконуємо і перевиконуємо програму економічного розвитку», - підкреслив Олександр Лукашов.

Прогноз спирається на макропрогноз Кабінету міністрів та дані підприємств області, з якими ХОДА працює безпосередньо. 

«Бачимо підстави для продовження зростання, в тому числі в промисловості. За оптимістичним сценарієм, бачимо зростання на рівні 3%. Що стосується середньої зарплати, плануємо вийти на 7520 грн», - навів дані Олександр Лукашов.

Частина V Програми («Капітальні вкладення на об’єкти соціально-економічного значення у 2018 році») містить перелік об’єктів, які планують будувати в області протягом 2018 року.

Вказані об’єкти будуть фінансуватися з обласного бюджету, Державного фонду регіонального розвитку та інших джерел, не заборонених законодавством.

Олександр Лукашов підкреслив, що протягом останніх трьох років кількість проектів, які фінансуються через програму соціально-економічного розвитку, збільшилася у 3,5 раза.

«Якщо у 2014 році таких об’єктів було 32, то за 9 місяців 2017-го ми здали 115 об’єктів, до кінця року їх буде більше», - зауважив Олександр Лукашов.

Визначені програмою об’єкти належать до різних сфер життя районів.

«Наша управлінська філософія конкретна і проста - ми сьогодні вкладаємо в розвиток Харківської області, ми зацікавлені в тому, щоб капіталізувати сільські території, створити привабливі умови для бізнесу та молоді. Це пріоритет на багато років наперед, бо за останні 25 років у цьому напрямку було зроблено мало», - сказав Олександр Лукашов.

Як першочергові, програмою визначено понад 130 об’єктів, у тому числі:

- 78 – у сфері освіти (більшість – це капітальні ремонти в школах та дитсадках, реалізація заходів енергозаощадження та переведення закладів освіти на альтернативне опалення);

- 24 – у сфері охорони здоров’я (ремонт і реконструкція лікарень, у тому числі двох відділень ОКЛ, Обласної дитячої лікарні №1, дитячої та дорослої обласних інфекційних лікарень тощо);

- 10 об’єктів ЖКГ (будівництво й реконструкція водогонів, систем каналізації, теплопостачання й комплексів управління відходами);

- 9 об’єктів паливно-енергетичного комплексу (усі проекти передбачають роботи з газифікації населених пунктів);

- 8 об’єктів культури (у тому числі – продовження будівельних робіт в обласній філармонії та реконструкції Харківського історичного музею; відродження пам'ятки архітектури ХІХ століття на території музею Г.С. Сковороди; проектні та вишукувальні роботи для реставрації Шляхового палацу - пам'ятки історії та архітектури місцевого значення (об'єкт КЗ «Художньо-меморіальний музей І.Ю. Рєпіна»), реконструкції районних будинків культури та сільських клубів тощо);

- 5 об’єктів фізкультури та спорту (будівництво ФОКів у Красноградському та Чугуївському районах, реконструкція ДЮСШ та фізкультурно-оздоровчих комплексів).

Більше фото