Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Військовим, які лікуються в госпіталі, передали подарунки від жителів Харківщини

Військовим, які лікуються в госпіталі, передали подарунки від жителів Харківщини

Під час благодійної акції «Бажаємо здоров’я!», присвяченої Дню Збройних сил України, для поранених бійців зібрали побутову техніку та сувеніри від дітей.

Благодійна акція проводилася в усіх районах області протягом листопада під патронатом ХОДА та обласного військкомату.

Для пацієнтів Військово-медичного клінічного центру Північного регіону були зібрані телевізори, холодильники, мікрохвильові пічки, водонагрівачі та інша побутова техніка. Від дітлахів області бійцям передали сотні малюнків, плакатів тощо.

Подарунки військовим передав директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов.

«Сподіваюся, що ці подарунки і малюнки, в кожному з яких міститься частинка душі юних патріотів, сприятимуть скорішому одужанню та поверненню до строю хлопців і дівчат. Бажаю здоров’я пацієнтам харківського госпіталю та всім захисникам України, які сьогодні виборюють мир для нашого народу і відстоюють суверенітет держави», - звернувся до військових Олексій Максимов.

За словами військового комісару Харківського обласного військкомату Юрія Калгушкіна, на початку проведення благодійної акції дітям запропонували намалювати чи написати листа для учасників бойових дій, які проходять лікування у госпіталі. Але поступово до дітей приєдналися дорослі, які стали збирати необхідні речі, та колективи підприємств області.

«Учасників було так багато, що частину дитячих подарунків  вирішено передати пацієнтам санітарних частин армійських з’єднань, які залучаються до проведення антитерористичної операції на Донбасі чи несення бойового чергування», - зауважив Юрій Калгушкін.