Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Анатолій Бабічев провів зустріч з Послом Афганістану в Україні

Анатолій Бабічев провів зустріч з Послом Афганістану в Україні

Заступник голови - керівник апарату ХОДА та Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Афганістан в Україні Сардар Мохаммад Рахман Огли обговорили перспективи співпраці у сфері освіти.

Презентуючи Харківську область під час зустрічі, Анатолій Бабічев зазначив, що наш регіон є одним з головних центрів розвитку держави - економічного, соціального, культурного.

«У тому числі Харківщина має найпотужнішу в країні мережу навчальних і наукових установ. Наші виші входять у рейтинги найкращих університетів Європи, - зазначив Анатолій Бабічев. - Велику увагу ми приділяємо і підготовці іноземних студентів. Третина всіх іноземців, що отримують освіту в Україні, навчаються саме в наших вишах».

Сардар Мохаммад Рахман Огли зазначив, що в Афганістані є чимало фахівців, які здобули освіту в українських ВНЗ багато років тому.

«В останні роки освітні зв'язки між нашими країнами були не дуже розвинені. Але ми хочемо відродити цю традицію. Україна має великий освітній і науковий потенціал. І велика його частина припадає саме на Харків, - підкреслив посол. - Ми сподіваємося на ваше сприяння у налагодженні зв'язків між харківськими вишами і посольством».

Анатолій Бабічев запевнив, що обласна адміністрація готова розглянути пропозиції Посольства Ісламської Республіки Афганістан в Україні.

«Ми детально вивчимо це питання. Упевнений, що наші виші готові прийняти ваших студентів і надати їм якісні освітні послуги», - сказав Анатолій Бабічев.

Також учасники зустрічі обговорили перспективи створення в Харкові Афганського культурного центру.