Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична провела зустріч із послом та бізнес-делегацією Фінляндії

Юлія Світлична провела зустріч із послом та бізнес-делегацією Фінляндії

Представники бізнесу і Посольства Фінляндської Республіки в Україні відвідали Харківську область у результаті домовленостей, раніше досягнутих керівництвом ХОДА з фінською стороною.

Предметом діалогу з главою області стали як стратегічні напрямки розвитку співпраці, так і конкретні проекти, які мають намір реалізувати в нашому регіоні інвестори.

«Дуже приємно, що результатом наших домовленостей про зміцнення бізнес-зв'язків став візит до Харкова такої значної бізнес-делегації, - зазначила Юлія Світлична. - Сподіваюся, що це перший, але не останній візит, який дозволить нам активізувати економічні взаємини».

Керівник Харківської ОДА зазначила, що на території області вже працюють фінські підприємства, є приплив інвестицій, але потенціал розвитку економічних взаємовідносин високий.

Надзвичайний і Повноважний Посол Фінляндської Республіки в Україні Юха Віртанен підкреслив: «Для нас дуже важливо часто наносити візити в Харківську область, тому що ми вважаємо її стратегічним регіоном». Він також запропонував регіону взяти участь у реалізації в Україні двох фінських проектів, пов'язаних з розвитком сфери освіти і енергоефективністю. Окрему увагу під час зустрічі сторони приділили реалізації проектів у гендерній сфері.

«В останній рік Харківська область активно приєдналася до гендерного руху. У цьому році у нас вже пройшов Перший міжнародний гендерний форум. Нам хотілося б впровадити програму підтримки жіночого підприємництва в Харківській області», - зазначила Юлія Світлична.

Юха Віртанен також зазначив, що плідну співпрацю можливо налагодити в сферах культури і туризму.

У ході зустрічі керуючий директор компанії з фінським капіталом Containerships, що працює в сфері вантажних перевезень, Ігор Богданов повідомив, що підприємство зацікавлене в реалізації в Харківській області проекту будівництва контейнерного термінала.

«У нас багато клієнтів на Харківщині, - зазначив Ігор Богданов. - Для створення терміналу для нас головною умовою є наявність залізничних шляхів і деякої інфраструктури. Ми можемо розглянути різні майданчики в регіоні».

Юлія Світлична зазначила, що готова організувати інвесторам зустріч з керівництвом Південної залізниці для обговорення конкретних варіантів і перспектив реалізації цього проекту.

Також у ході зустрічі глава області обговорила низку робочих питань з керівництвом компанії «Фінпрофіль», яка є найбільшим платником податків у Печенізькому районі області.

Завершуючи зустріч, глава області зазначила: «Керівництво області зацікавлене в тому, щоб чесний бізнес розвивався в регіоні. Поліпшення бізнес-клімату та поліпшення інвестиційної привабливості - це ті завдання, які ставить Президент України, і ми активно працюємо над реалізацією цих завдань».

Посол Фінляндської Республіки в Україні, в свою чергу, запросив главу ХОДА взяти участь у заходах, присвячених святкуванню 100-річчя незалежності Фінляндії, які пройдуть в Києві 6 грудня.

Більше фото