Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична взяла участь у нараді щодо реалізації Концепції розвитку газовидобувної галузі України

Юлія Світлична взяла участь у нараді щодо реалізації Концепції розвитку газовидобувної галузі України

Захід під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана відбувся в Полтавській області.

Ключовими питаннями, які обговорили в ході наради, стали видача спеціальних дозволів на користування надрами, а також перспективи впровадження інвестиційної програми ПАТ «Укргазвидобування», що спрямована на нарощення видобутку природного газу.

Юлія Світлична відзначила, що Харківська область займає одне з лідируючих місць по запасах і видобутку природного газу в Україні. Найбільшим підприємством галузі в регіоні є ГПУ «Шебелинкагазвидобування».

«За 10 місяців 2017 року підприємство видобуло 35% усього природного газу, який видобуто в Україні за цей період. Програма 20/20, розроблена фахівцями ПАТ «Укргазвидобування» та його структурними підрозділами, в умовах ГПУ «Шебелинкагазвидобування» дозволить наростити видобуток природного газу на території Харківської області до величини 11 млрд 200 млн куб. м, що сприятиме подальшому розвитку нашого регіону», - наголосила голова ХОДА.

Вона відзначила, що соціально-економічному розвитку місцевих громад Харківщини сприятиме набуття чинності змін до Бюджетного кодексу щодо упорядкування системи надходження та використання коштів від рентної плати за користування надрами. Так, з 1 січня 2018 року місцеві бюджети отримуватимуть 5% рентної плати за видобуток нафти і газу. За попередніми оцінками, Харківщина щонайменше отримає 465 млн грн ренти в 2018 році, а до 2020 року показник річних надходжень зросте на 120 млн грн і сягне 570 млн грн.