Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові проходить тренінг НАЗК для представників обласних та районних адміністрацій

У Харкові проходить тренінг НАЗК для представників обласних та районних адміністрацій

У заході, який 23 листопада відбувається в ХОДА, беруть участь представники Харківської, Сумської, Полтавської та Дніпропетровської областей.

Під час відкриття семінару від імені керівника області Юлії Світличної його учасників на Харківщині привітав перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.

Він подякував організаторам заходу за те, що Харківська область вкотре стала центром проведення великого міжрегіонального семінару.

Перший заступник голови ХОДА підкреслив, що питання боротьби з корупцією є одним із пріоритетних для обласного керівництва.

«Завдяки злагодженій роботі висококваліфікованих кадрів Національного агентства з питань запобігання корупції та обласної адміністрації, ми одними з перших затвердили регіональну антикорупційну програму на 2017 рік. Реалізація положень програми є одним із головних завдань для голови ХОДА Юлії Світличної та апарату адміністрації», - зазначив Марк Беккер.

Він підкреслив, що прагнення подолати корупцію, яка заважає розвиватися українській державності, було однією з рушійних сил Революції Гідності.

«Сьогодні на рівні держави проводиться багато заходів, спрямованих на руйнування корупційної системи. Це особливо важливо для Харківської області, котра є лідером у промисловому та сільськогосподарському виробництві, що формують реальний сектор економіки. Як зазначив Президент України Петро Порошенко, саме ліквідація тіньових схем і боротьба з корупцією призвели до покращення економічної ситуації в країні та сприяли збільшенню доходів до державного бюджету. А це, у свою чергу, є запорукою соціального розвитку», - наголосив Марк Беккер.

У тренінгу на тему: «Окремі превентивні антикорупційні механізми: засади антикорупційної політики в Україні, робота уповноважених підрозділів (осіб) з питань запобігання та виявлення корупції, спеціальна перевірка, захист викривачів» беруть участь уповноважені підрозділів, які надалі забезпечуватимуть організацію та проведення системної роботи з антикорупційного навчання для працівників своїх установ.

Про засади антикорупційної політики в Україні їм розповів заступник керівника відділу організації антикорупційного навчання Департаменту антикорупційної політики НАЗК Юрій Дмитрієв.

Також у ході тренінгу розглянуть питання порядку проведення спеціальної перевірки осіб, які претендують на зайняття посад, що передбачають зайняття відповідального становища, а також посад з підвищеним корупційним ризиком. Ще одна тема заходу - гарантії захисту викривачів корупції.

Наприкінці семінару його учасники пройдуть підсумкове тестування.