Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили питання юридичного статусу Меморіального комплексу пам’яті жертв Голодомору

У ХОДА обговорили питання юридичного статусу Меморіального комплексу пам’яті жертв Голодомору

Під керівництвом Анатолія Бабічева пройшло засідання робочої групи, яке було присвячено вирішенню питань, пов’язаних з утриманням та функціонуванням комплексу.

«Напередодні 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні на Харківщині буде проведено низку заходів. До підготовчої роботи залучено структурні підрозділи ХОДА. Але вже багато років у нас залишається невирішеним питання стосовно юридичного статусу Меморіального комплексу пам’яті жертв Голодомору, що розташований у Дергачівському районі. Цей об’єкт важливий для нашого регіону як пам'ять про кожного, кого тогочасний режим змусив страждати та гинути страшною смертю. Прошу всіх присутніх максимально підключитися до вирішення проблем подальшого функціонування меморіалу», - зазначив заступник голови – керівник апарату ХОДА. 

Під час заходу було вирішено відпрацювати питання стосовно переліку документів щодо оформлення земельної ділянки лісогосподарського призначення, на якій розташований меморіальний комплекс, для подальшого їх подання на розгляд Кабінету міністрів України. 

Також члени робочої групи разом з відповідними фахівцями розроблять алгоритм дій та відпрацюють юридичні та технічні питання щодо визначення балансоутримувача меморіального комплексу.

Окрім того, під час заходу було вирішено здійснювати юридичний супровід та надавати правову допомогу відповідальним особам щодо вирішення питань, пов’язаних з утриманням та функціонуванням меморіального комплексу.

Нагадаємо, 25 листопада в Меморіальному комплексі пам’яті жертв Голодомору в Україні о 10:00 відбудеться церемонія покладання квітів. Заходи до Дня пам'яті жертв голодоморів пройдуть і в Молодіжному парку. Початок - о 15:00.