Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В університеті цивільного захисту відкрили їдальню на 800 місць, яку будували 26 років

В університеті цивільного захисту відкрили їдальню на 800 місць, яку будували 26 років

Відновити роботи та завершити довгобуд, фундамент якого заклали ще в 1991-му, змогли за два останні роки.

Нова їдальня, в якій харчуються курсанти - майбутні рятівники, має три поверхи та дві обідні зали на 400 персон кожна. Кухню оснащено сучасним італійським обладнанням, є власна пекарня та велике овочесховище. Загальна площа будівлі - 6,5 тис. квадратних метрів.

«Здавалося б – це лише їдальня, але в університеті цивільного захисту 26 років незалежності України чекали на її відкриття», - наголосила голова ХОДА Юлія Світлична, яка 17 листопада відвідала НУЦЗУ разом із головою ДСНС України Миколою Чечоткіним.

Керівник області відзначила, що Національний університет цивільного захисту в Харкові є однією з провідних установ у країні, яка готує фахівців для системи ДСНС.

«Університет за 89 років своєї історії випустив майже 40 тисяч спеціалістів, 27 випускників отримали генеральські звання», - навела дані голова ХОДА.

Вона відзначила, що відкриття нової їдальні у виші забезпечить курсантам гарні умови та якісне харчування. Юлія Світлична підкреслила: поліпшення умов для курсантів вишу є важливим процесом - та подякувала Миколі Чечоткіну за те, що він особисто опікується зміцненням матеріально-технічної бази своєї служби.

Голова ДСНС України наголосив, що, окрім поліпшення побутових умов для студентів, відкриття їдальні сприятиме вирішенню питання здорового харчування.

«Правильне та смачне харчування - це питання вашого здоров’я», - звернувся до курсантів Микола Чечоткін.

Він побажав майбутнім рятівникам успіхів, смачних сніданків, обідів та вечері, а також легких нарядів по їдальні. Юлія Світлична також привітала курсантів НУЦЗУ з Міжнародним днем студента.

Під час урочистих заходів в університеті цивільного захисту керівник області нагородила його співробітників почесними грамотами та подяками голови ХОДА. Микола Чечоткін вручив колективу вишу відзнаки ДСНС.

Більше фото