Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині у стадії розроблення і затвердження знаходяться понад 60 проектів містобудівної документації

На Харківщині у стадії розроблення і затвердження знаходяться понад 60 проектів містобудівної документації

Про це повідомили у Департаменті містобудування та архітектури ХОДА.

За інформацією фахівців, у рамках Програми розроблення містобудівної документації у Харківській області на 2016-2020 роки з початку року видано 65 державних вимог на розроблення містобудівної документації на території області. Також затверджено 4 генеральні плани населених пунктів на території Барвінківського, Первомайського та Харківського районів.

«Протягом 2017 року в рамках Програми на розроблення містобудівної документації коштом місцевих бюджетів та інших джерел фінансування освоєно 6770,471 тис. грн. На сьогодні у стадії розроблення і затвердження знаходяться понад 60 проектів містобудівної документації. Серед них: схеми планування територій Первомайського та Чугуївського районів, генеральні плани міст Люботин, Барвінкове, Чугуїв, смт Краснокутськ, плани зонування на населені пункти с. Вільхівки Харківського району та с. Заводів Ізюмського району, детальні плани територій районів», – зазначили у департаменті.

Довідка. Розроблена містобудівна документація має використовуватися органами місцевого самоврядування під час підготовки програм соціально-економічного розвитку, охорони земель, довкілля та здоров’я населення, розвитку соціальної, інженерно-транспортної та туристичної інфраструктури, збереження історико-культурної спадщини. Інвестиційні проекти окремих забудовників також мають базуватися на рішеннях містобудівної документації. Наявність повноцінної сучасної містобудівної документації є важливою конкурентною перевагою громади в залученні системного інвестора.