Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На вулиці Арсенальна в Балаклії завершили переведення будинків на індивідуальне опалення

На вулиці Арсенальна в Балаклії завершили переведення будинків на індивідуальне опалення

Газовики закінчили під'єднання до нової газової системи 376 квартир, де було встановлено котли індивідуального опалення.

Нову систему підведення газу на вул. Арсенальній довелося обладнати для безперебійного забезпечення паливом індивідуальних котлів - стару систему було розраховано тільки на варильний газ, і вона могла не витримати збільшеного навантаження.

«Процес під'єднання міста до тепла, як і всі аварійно-відновлювальні роботи, знаходився під особистим контролем голови ХОДА Юлії Світличної. За її ініціативи на реконструкцію газопроводів низького тиску по вул. Арсенальній з обласного бюджету було виділено 3 млн грн, - розповів голова Балаклійської РДА Степан Масельський. - Ми додали ще 478 тис. грн з районного бюджету та змогли повністю забезпечити місто теплом. Наразі всі роботи завершено стовідсотково».

Мешканці будинків з вдячністю говорять про відновлене теплопостачання, адже сьогодні у них в квартирах тепло та затишно.

«Велике діло зроблено, адже ми після надзвичайної ситуації залишилися без теплопостачання. Нам встановили газові котли та газові лічильники, і сьогодні в наших квартирах тепло. Велика вдячність за надану нам допомогу», – говорить Ольга Борисенко, яка проживає у буд. №30 на вул. Арсенальній.

До неї приєднується Катерина Костенко, яка проживає у буд. №24 на вул. Арсенальній.

«Ми, пенсіонери, дуже дякуємо за встановлення індивідуального опалення. Самотужки ми не змогли б цього зробити. Зараз у квартирах дуже тепло», - говорить пенсіонерка. 

Нагадаємо, у зв’язку з повним руйнуванням котельні на вул. Арсенальній унаслідок НС на військовому арсеналі керівництвом області прийнято рішення про переведення 16 житлових будинків на автономне опалення.   

За інформацією голови Балаклійської РДА Степана Масельського, загалом у ході відновлювальних робіт було замінено 52100 кв. м покрівлі, вставлено 7,5 тис. вікон, 625 дверей. У 9 багатоквартирних будинках було проведено капітальний ремонт з укріпленням фундаментів та стін.