Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Чугуївщині відбудеться фестиваль польської культури

На Чугуївщині відбудеться фестиваль польської культури

Гості заходу 16 листопада зможуть ознайомитись з кращими зразками польської та української культур, віднайти спільні риси культурної спадщини та створити засади для співпраці в різних сферах діяльності.

Організатором Днів польської культури є Чугуївська районна державна адміністрація. Фестиваль пройде за підтримки Харківської обласної державної адміністрації та за участю Печенізької територіальної громади.

Розпочнеться день відвідинами Печенізької загальноосвітньої школи, яка має ім’я  Генріха Семирадського.

«Постать цього митця, який народився в Україні, а останні дні життя провів у Польщі, поєднує дві культури – українську та польську, - розповідають організатори. - 20 років творчості художника на Харківщині називають «сонячною ідилією», і його твори цього періоду свідчать про глибинні зв'язки з українською землею, де він з'явився на світ. Пам'ятник Генріху Семирадському в Печенігах досі вважається єдиним у світі».

Разом з польською делегацією присутні на фестивалі побувають у краєзнавчому музеї Печенізького району.

Гості заходу також відвідають Художньо-меморіальний музей І.Ю. Рєпіна, де їх ознайомлять з експозицією художньої галереї. Відвідувачі також переглянуть фільм Тетяни Бабіної «Генріх Семирадський. Українське відлуння». Історик, громадський діяч Артем Левченко презентує їм результати свого дослідження за темою: «Чугуївський спадок війська польського. Поляки в Чугуївському гарнізоні наприкінці 19 та на початку 20 сторіччя».

У галереї відбудеться церемонія нагородження художників та  громадських діячів Чугуївщини відзнаками Польщі, яку проведе Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Януш Яблонський. 

У Чугуївському районному будинку культури польській делегації буде презентовано соціально-економічні можливості району та окреслено шляхи для співпраці між Генеральним консульством Республіки Польща та Чугуївською районною державною адміністрацією.

Організатори підкреслюють, що захід буде цікавим та корисним для всіх. Присутні  ознайомляться з витворами народних майстрів нашого краю та Польщі, які здивують своїм різноманіттям. У рамках виставки можна буде не тільки побачити, ще й скуштувати смаколики польської кухні.

На гостей чекають також інтерактивні й і рухливі конкурси на знання Польщі і України. Конкурси, ігри, вікторини не дадуть нудьгувати ані дорослим, ані малечі, впевнені організатори.

Завершиться фестиваль грандіозним концертом за участю аматорів польської та української культур. 

Програма Днів польської культури в Чугуївському районі