Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області наближається до завершення осінній призов

У Харківській області наближається до завершення осінній призов

10 листопада під час селекторної наради в ХОДА обговорили хід осіннього призову та комплектування армії за контрактом.

Як зазначив директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов, питання комплектації ЗСУ за призовом і за контрактом знаходиться на особистому контролі керівника області Юлії Світличної. 

Щодо проведення призову на строкову військову службу восени 2017 року з доповіддю виступив обласний комісар Харківського обласного військового комісаріату, полковник Юрій Калгушкін. Він нагадав, що відповідно до ст. 15 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», для проведення призову громадян на строкову військову службу з 2 жовтня цього року було створено та працюють обласна, районні і міські призовні комісії. Формування команд на збірному пункті і їх відправлення до військових частин ЗСУ та інших військових формувань здійснюється до 30 листопада.

«Планове завдання з резервом для Харківської області складає 1 тис. 65 осіб. Станом на 9 листопада по командах призначено 927 призовників, що складає 87 % від планового завдання», - навів данні Юрій Калгушкін.

Найкраще впорались з виконанням завдань призовні комісії Близнюківського району - 128%, м. Ізюму - 125%, Ізюмського району області - 107%. У Сахновщинському та Куп’янському районах, а також місті Люботин завдання виконане на 100%.

Олексій Максимов наголосив на необхідності безумовного виконання районними військкоматами планового завдання та звернувся до керівництва ГУ Національної поліції у Харківській області з проханням щодо співпраці з виявлення призовників, які ухиляються від служби.

«Закликаю голів призовних комісій постійно проводити роботу щодо призову та більш активно працювати з молоддю. Нагадаю, що значна частина хлопців, які відслужили срочну службу, залишаються для служби у професійному війську», - сказав Олексій Максимов.

Також у ході селектору обговорили питання відбору громадян на військову службу за контрактом у IV кварталі цього року. За словами Юрія Калгушкіна, комплектування бойових військових частин – одне з пріоритетних завдань, які стоять перед військовими комісаріатами.