Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кращі юні співаки Харківщини готуються до фіналу обласного етапу конкурсу «Яскраві діти України»

Кращі юні співаки Харківщини готуються до фіналу обласного етапу конкурсу «Яскраві діти України»

За право представити наш регіон у національному етапі відбору, а в перспективі – на дитячому фестивалі «SanremoJunior» в Італії - змагатимуться 39 учасників.

Фінал обласного етапу конкурсу «Яскраві діти України» проходить під патронатом голови ХОДА Юлії Світличної. Він відбудеться в Харкові 10 жовтня. Участь у вокальних змаганнях візьмуть діти у віці від 6 до 14 років із усіх районів та міст області – переможці місцевих етапів конкурсу. Виступають діти в різних жанрах – від академічного та класичного співу до народного та навіть джазового.

Учасники змагань уже почали з’їжджатися до обласного центру. На великій сцені юним співакам доведеться виступати з оркестром, до чого необхідно підготуватися заздалегідь.

«Виступ із оркестром - це формат конкурсу «SanremoJunior». Перед концертом у дітей буде три дні репетицій і занять. Ті, хто ніколи не виступав з оркестром, зможуть підтягнутися та виступити не гірше за більш досвідчених співаків», - зазначила вокальний тренер проекту «Яскраві діти України» Євгенія Дубова.

З 7 жовтня юні співаки розпочнуть репетиції в малій залі ХНАТОБу ім. М.В. Лисенка, генеральна репетиція пройде за день до концерту вже на головній сцені театру.

Фінал обласного етапу конкурсу «Яскраві діти України» відбудеться 10 жовтня о 15:00 на головній сцені ХНАТОБу.