Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгеній Шахненко провів зустріч з делегацією ПРООН в Україні

Євгеній Шахненко провів зустріч з делегацією ПРООН в Україні

У ході заходу обговорили нові напрямки програми раннього відновлення України та методи впровадження цих напрямків на території Харківської області.

Відкриваючи зустріч з делегацією Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН), заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко привітав гостей від імені керівника області Юлії Світличної. Він окреслив суспільно-політичну та соціально-економічну ситуацію в регіоні.

«Попри військову агресію і сусідство із зоною АТО, наш регіон впевнено рухається до розвитку. Завдяки зусиллям Президента України Петра Порошенка ми сьогодні активно впроваджуємо реформи, в тому числі мова йде про децентралізацію. Тільки в цьому році з обласного бюджету було спрямовано понад 150 мільйонів гривень на об'єкти соціально-економічного розвитку. У Харківську область надійшли понад 300 мільйонів гривень субвенції з державного бюджету. Ми пишаємося тими значущими об'єктами, які побудували в цьому році. Це і сучасна школа в селищі Пісочин, і мережа фізкультурно-оздоровчих комплексів, і серйозні об'єкти тепло- і водопостачання. Безумовно, та допомога, яку всі ці роки надає ПРООН, для нас неоціненна. Ми дуже сподіваємося на плідну співпрацю в реалізації Надзвичайної кредитної програми», - сказав Євгеній Шахненко.

Він також нагадав, що в рамках проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України» від Харківської області актуальними залишаються 19 проектів.

«Ми готові до щільного співробітництва і можемо найбільш ефективно реалізувати всі проекти», - сказав Євгеній Шахненко.

Він також зазначив, що розпорядженням керівника області Юлії Світличної в регіоні створено координаційну групу, до якої входять представники депутатського корпусу, професійні будівельники, представники громадських організацій, що контролюватимуть ефективне використання коштів під час реалізації проектів.