Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області багато готових до реалізації інвестиційних проектів. Борис Ложкін

У Харківській області багато готових до реалізації інвестиційних проектів. Борис Ложкін

У ході пленарного засідання IX Міжнародного економічного форуму секретар Національної інвестиційної ради розповів про перспективи залучення іноземного капіталу в економіку України.

Борис Ложкін зазначив, що сьогодні перед країною відкриваються нові інвестиційні можливості, які необхідно максимально використовувати, продовжуючи реформи, спрямовані на формування сприятливої для бізнесу «екосистеми».

«Сьогоднішня зустріч проходить на тлі позитивних сигналів, які наша країна і економіка отримали за підсумками успішного розміщення українським урядом євробондів на 3 млрд дол. Сам факт успішного виходу на зовнішні ринки запозичення вперше з 2014 року, а також попит інвесторів на українські папери (він був у 3,5 раза більший, ніж розмір відпущення) - це чіткий позитивний індикатор того, що іноземні інвестори позитивно оцінюють хід реформ в Україні і вірять у розвиток української економіки», - зазначив секретар Національної інвестиційної ради.

На його думку, слідом за розміщенням євробондів у країну прийдуть мільярди доларів приватних інвестицій - у найближчі кілька років. Для цього необхідно вести роботу з потенційними інвесторами, презентуючи можливості як країни, так і свого регіону.

«На тогорічному форумі я говорив про те, що Україна відчувала труднощі з достатньою кількістю готових до реалізації інвестиційних проектів. Пройшов всього рік - і у Харківської області є нові проекти у сферах машинобудування, енергетики, ІТ-індустрії. У цьому серйозна заслуга великих державних менеджерів - Ігоря Райніна і Юлії Світличної», - підкреслив Борис Ложкін.

Він висловив упевненість в тому, що економічний форум стане не тільки прекрасним майданчиком для обговорення ідей, а й дасть старт новим проектам вже сьогодні.

Більше фото