Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На міжнародному економічному форумі підпишуть контракти на 75 млн доларів та 7 меморандумів про співпрацю

На міжнародному економічному форумі підпишуть контракти на 75 млн доларів та 7 меморандумів про співпрацю

Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична під час брифінгу перед початком IX Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи».

«Цей форум - найпотужніша економічна подія Східної України, до якої ми готувалися цілий рік, - сказала Юлія Світлична. – Тут зібралися 30 міжнародних делегацій, 15 послів, у тому числі посли трьох найпотужніших економік світу – Сполучених Штатів Америки, Китайської Народної Республіки та Японії».

Керівник області відзначила, що в форумі беруть участь представники уряду, інвестиційних і венчурних фондів, бізнесмени, експертне середовище. Загалом захід зібрав майже 500 учасників.

Юлія Світлична підкреслила, що головна відмінність харківського економічного форуму в тому, що він містить не лише фахову дискусію, але й практичну складову.

«Плануємо сьогодні підписати контракти на суму майже 75 млн доларів, які буде залучено до реального сектору економіки Харківщини. Також плануємо підписати 7 меморандумів про співпрацю у сферах промисловості, енергоефективності, освіти та науки, підтримки малого й середнього бізнесу», - повідомила голова Харківської ОДА.

Вона також відзначила, що до складу багатьох делегацій на форумі входять не лише дипломати, але переважно представники бізнесу. Так, у складі делегації КНР – близько 30 бізнесменів, що представляють найбільші компанії Китаю.

«Делегація вже третій день працює на Харківщині. Її члени мали нагоду поспілкуватися з харківським бізнесом, і ми маємо перспективні домовленості щодо подальшої співпраці, - повідомила Юлія Світлична. - Також із США в нас дуже гарні й теплі стосунки, підписано окремі меморандуми, ми запровадили багато регіональних проектів національного масштабу на Харківщині».

Більше фото