Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгенія Шахненка просили допомогти відновити електропостачання в гуртожитку

Євгенія Шахненка просили допомогти відновити електропостачання в гуртожитку

15 вересня заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Так, до Євгенія Шахненка звернулися співвласники багатоквартирних будинків з Люботина. Вони просили допомоги в розробці та затвердженні «Програми сприяння діяльності ОСББ у Харківській області». Активісти пояснили, що зараз збираються скористатися обласною та державною кредитними програмами для ОСББ й оформити кредит на утеплення будинку, але хотіли б, щоб до погашення відсотків приєдналася й місцева громада.

«Абсолютно справедливе зауваження. В області в багатьох містах прийняті програми підтримки, завдяки чому 10 - 15% кредиту сплачують місцеві громади. Підтримуємо вас», - сказав Євгеній Шахненко.

Також жителі області зверталися до заступника голови ХОДА за допомогою у вирішенні житлово-комунальних проблем. Житель Богодухівського району просив допомогти у відновленні водопостачання в житловому будинку. Пенсіонер із Зміївського району розповів, що його житло потребує капітального ремонту покрівлі, а заявниця з міста Куп'янськ повідомила про проблеми, які виникли в неї під час отримання дозволу на установку в квартирі індивідуального газового опалення. Мешканка Харківського району просила про відновлення газопостачання, а жителі міста Харків повідомили про проблеми з вентиляційною системою багатоквартирного будинку, в якому вони проживають.

Крім того, на прийом до заступника голови ХОДА прийшли харків'яни - в їхньому гуртожитку відсутнє електропостачання. За словами заявників, відновити електропостачання в гуртожитку, який належить державному підприємству ХЕМЗ, потрібно в 8 кімнатах.

«Будемо вирішувати проблему в оперативному порядку, за участю керівництва підприємства та житлового управління», - пообіцяв заявникам заступник голови ХОДА.

Євгеній Шахненко дав доручення керівнику Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергію Магдисюку розібратися в ситуації та допомогти відновити електропостачання будинку.

Заступник голови ХОДА запевнив, що детально вивчить озвучені заявниками питання. Усі, хто прийшов на прийом, за потребою, отримали консультації керівників профільних підрозділів облдержадміністрації.