Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У пошкоджених школах Балаклійського району за літо зробили сучасний ремонт

У пошкоджених школах Балаклійського району за літо зробили сучасний ремонт

Унаслідок надзвичайної ситуації, яка сталася на території 65-го військового арсеналу, в районі були пошкоджені 6 шкіл. Перші аварійні роботи тут провели ще під час весняних канікул, а вже влітку зробили все необхідне, щоб підготувати будівлі до нового навчального року.

Найбільше руйнувань зазнали три навчальних заклади. Серед них - Балаклійська школа №3, в якій навчається 386 дітей. Під час НС на арсеналі на дах школи впав снаряд, боєприпаси також потрапили на подвір’я навчального закладу. 

«Були вибиті двері, пошкоджено майже 80% даху над їдальнею, над корпусом початкової школи. Вибито 40% металопластикових вікон. Були частково пошкоджені стіни, стеля, зруйнований спортзал, навчальні кабінети. Коли я приїхала сюди - ранком 24 березня, - мене охопив жах, тому що лише рік тому ми зробили ремонт, замінили вікна в усій школі», - розповіла директор Балаклійської ЗОШ №3 Оксана Бондар.

За три дні після надзвичайної ситуації майже все було відбудовано: перекрито дах, замінено вікна. І діти змогли вчасно повернутися до навчання з весняних канікул. Улітку в школі продовжили відновлювальні роботи - замінили підлогу, відремонтували стіни, повісили жалюзі, замінили деякі меблі.

«Сьогодні в нас сучасна школа. Усе зроблено так, як повинно бути в новому  українському навчальному закладі. Слова подяки я б хотіла сказати голові ХОДА Юлії Світличній, яка підтримувала в тяжкі для нас години, голові райдержадміністрації Степану Масельському. Усім небайдужим людям, громаді. Ми разом - дійсно громада», - сказала Оксана Бондар.

На невеликій відстані від 65-го арсеналу знаходиться ще одна школа - №6. Будівля навчального закладу також зазнала значних руйнувань – від вибухової хвилі. За словами начальника відділу освіти Балаклійської РДА Світлани Швід, у школі також замінили дах, вікна, двері, підлогу, встановили нові меблі та обладнання. 

Голова Балаклійської РДА Степан Масельський зазначив, що, за дорученням керівника області Юлії Світличної, окрім проведення необхідних відновлювальних робіт значно покращили матеріально-технічну базу школи. До навчального закладу закупили новий комп’ютерний клас, встановили спортивний майданчик.

«З початку літніх канікул ми привели всі заклади до належного стану, щоб вони були придатними до навчального процесу. Умови стали кращими, ніж були до надзвичайної ситуації», - зазначив Степан Масельський.

У Яковенківській школі, яка теж суттєво постраждала від вибухів,  також замінили дах та вікна.

На проведення ремонтних робіт у трьох навчальних закладах кошти були виділені з резенрвного фонду держбюджету та з бюджету району. Ще три школи, які постраждали частково, відремонтували силами лише районного бюджету.