Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

13 вересня Харків приймає футбольний матч Ліги Чемпіонів

13 вересня Харків приймає футбольний матч Ліги Чемпіонів

На стадіоні «Металіст» зустрінуться український «Шахтар» та італійський «Наполі».

Матчі групового турніру Ліги Чемпіонів вперше пройдуть на харківському стадіоні. На «Металісті» «Шахтар» зіграє з командами з Італії, Англії та Нідерландів.

«Спорт - це не тільки змагання. Спортивні заходи згуртовують націю, виховують молодь, демонструють впевненість та розвиток, додають міжнародної поваги до регіону», - підкреслила голова ХОДА Юлія Світлична, коментуючи старт масштабної спортивної події на Харківщині.

Вона також побажала успіху українському футбольному клубу та відзначила: «Сподіваємось побачити матчі плей-офф у Харкові».

Матч між «Шахтарем» та «Наполі» розпочнеться на стадіоні «Металіст» о 21:45.

Нагадаємо, футбольні матчі європейського та світового рівня повернулися до Харкова після тривалої перерви в 2016 році. Цьому передувала активна спільна робота ХОДА та Федерації футболу України. Питання повернення до регіону великого футболу підняла голова ХОДА Юлія Світлична, звернувшись з пропозицією про співпрацю до Президента Федерації футболу України Андрія Павелка. Результатом став підписаний сторонами Меморандум, цілями якого є популяризація та розвиток футболу на території Харківської області. У результаті вже в листопаді 2016-го на стадіоні «Металіст» зіграли товариський матч збірні України та Сербії. У лютому 2017 року в Харкові пройшов матч Ліги Європи між «Шахтарем» і «Сельтою». У травні 2017-го – фінал Кубку України. А 2 вересня матч кваліфікації чемпіонату світу – 2018 між збірними України та Туреччини.