Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбувся етап Кубку Європи з бадмінтону

У Харкові відбувся етап Кубку Європи з бадмінтону

З 7 по 10 вересня в харківському Палаці спорту «Локомотив» відбувся етап Кубку Європи з бадмінтону - міжнародний турнір «FZ Forza Харків Інтернешнл-2017».

Участь у турнірі взяли 156 бадмінтоністів із 25 країн світу.

Потужним складом виступили українські бадмінтоністи, які за підсумками змагань здобули 1 золоту, 1 срібну та 2 бронзові нагороди.

Під час урочистої церемонії нагородження переможців та призерів «FZ Forza Харків Інтернешнл-2017» привітали начальник Управління у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Віталій Кириленко, а також  радник голови ХОДА Катерина Садурська.

«Для Харкова та області цей спортивний захід, який зібрав спортсменів із багатьох країн світу, - великий крок уперед. Це вже восьмий турнір із бадмінтону такого рівня, що проходить у Харкові, й Федерація бадмінтону планує підвищувати рейтинг цих змагань. Тому я вважаю, що найближчими роками ми ще збільшимо кількість країн, які приймають участь у «Харків Інтернешнл», - зазначила Катерина Садурська.

Володаркою бронзової медалі в жіночій парній категорії стала харків’янка Олена Прус. У дуеті з Юлією Казариновою з Миколаєва вона успішно дійшла до півфіналу, здолавши суперниць із Індії, Литви, Білорусії, але наші спортсменки поступилися з рахунком 14:21, 12:21 німецьким бадмінтоністкам Джоанні Голішевські та Ларі Каепплайн і посіли, таким чином, третє місце. У підсумку німкені стали переможницями цього етапу Кубку Європи, перемігши у фіналі 21:15, 21:14 Марію Улітіну та Наталю Войцех із Дніпра.

У свою чергу Наталя Войцех здобула золоту медаль в одиночній категорії. У напруженому фіналі вона обіграла з рахунком 18:21, 21:16, 23:21 індійську бадмінтоністку Срі Крішна Прійя Кудараваллі.

Ще одну нагороду українські бадмінтоністи завоювали в парній чоловічій категорії. Володарями бронзових медалей стали Сергій Дон і Роман Константинов із Дніпра, поступившись у півфіналі суперникам з Індії Францісу Алвіну і Таруну Кона, які, у свою чергу, в фіналі програли своїм співвітчизникам К. Нандагопалю та Рохану Капуру.

За підсумками змагань лише у двох розрядах українським бадмінтоністам не вдалося потрапити до призової трійки. У чоловічій одиночній категорії переможцем став англієць Тобі Пенті, який у фіналі здолав Чеук Ю Лі з Гонконгу, а у міксті перемогли бадмінтоністи з Індії Саурабх Шарма та Анушка Паріх, які у фіналі виявилися сильнішими за іншу пару з Індії - К. Нандагопаль - Махіма Аггарваль.

«Чудовий матч у фіналі продемонструвала Наталя Войцех. Це був поєдинок рівних гравців, і дуже приємно, що Наташа перемогла. Це її перша перемога на такого рівня турнірах, до цього вона не вигравала. Приємно порадували й харківські бадмінтоністи Анна Михалькова та Марина Ільїнська, які дійшли до чвертьфіналу, а також Марія Столяренко та Дмитро Завадський, які увійшли до вісімки кращих у міксті», - зазначив президент Федерації бадмінтону Харківської області Геннадій Махновський.