Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична привітала підприємців Харківщини з їх професійним святом

Юлія Світлична привітала підприємців Харківщини з їх професійним святом

6 вересня голова ХОДА провела урочистий прийом з нагоди Дня підприємця.

Звертаючись до учасників заходу, Юлія Світлична відзначила, що кожна держава тримається саме на малому та середньому бізнесі, який комфортно та швидко пристосовується до усіляких ризиків.

«Від створення робочих місць, від заробітної плати, від податків, які ви сплачуєте, залежить соціально-економічний розвиток держави. Я вражена тим, що сьогодні всі разом ми можемо концентрувати сили не тільки на підприємницькій діяльності, але й на допомозі тим, хто цього потребує. Хтось із вас відгукнувся на надзвичайну ситуацію, яка сталася у Балаклії. Хтось – від чистого серця допомагає бійцям АТО. Ми сьогодні тільки разом можемо рухати нашу державу вперед», - звернулася до підприємців Юлія Світлична.

У ході урочистого прийому керівник області вручила представникам бізнесу почесні грамоти ХОДА та подяки голови облдержадміністрації. Вона також закликала підприємців до діалогу, відзначивши, що в регіоні запроваджено новий підхід до розвитку бізнесу.

«Я вітаю вас особисто, ваші колективи, всіх, хто сьогодні розвиває наш рідний край і хто чесно ставиться до справи, якою живе. Ви можете повністю розраховувати на підтримку обласної влади в рамках закону, - сказала Юлія Світлична. - Сьогодні бізнес виходить із тіні, сьогодні йому надається можливість спілкуватися з органами державної влади, які відкриті до діалогу,  щоб допомогти створити комфортні умови для ведення підприємницької діяльності».

Президент Харківської обласної громадської організації Асоціації приватних роботодавців Олександр Чумак відзначив, що в регіоні працює 150 тисяч приватних підприємців, 20 400 компаній малого та середнього бізнесу, які надають майже 300 тисяч робочих місць. За 8 місяців цього року цими підприємствами сплачено 25,5 млрд грн податків.

«Завдяки цим цифрам, менеджменту організацій, приватним підприємцям , бізнес-асоціаціям, громадськості у співпраці з владою можливо реалізовувати програми соціально-економічного розвитку у регіоні, - сказав Олександр Чумак. – Ми готові й надалі співпрацювати та комунікувати з владою,  з податковою, бізнесом, контролюючими органами - для того, щоб створювати найкращий бізнес-клімат у області, який буде задовольняти потреби інвесторів».