Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кожну опорну школу області обладнають щонайменше трьома сучасними кабінетами природничих наук

Кожну опорну школу області обладнають щонайменше трьома сучасними кабінетами природничих наук

Кошти на закупівлю чергової техніки, а також ремонти низки навчальних закладів виділили під час ХII сесії Харківської обласної ради VII скликання 31 серпня.

Відповідні зміни було внесено до обласного бюджету.

Зокрема, на оснащення опорних навчальних закладів сучасними кабінетами фізики, хімії та біології спрямували 5 млн 280 тис. грн. За ці кошти закуплять кабінети для Барвінківської школи №1, Вовчанської гімназії №1, Білоколодязького НВК та Варварівської школи Вовчанського району. Також обладнання отримають Золочівська школа №2, Оскільський НВК (Ізюмський район), Орільська школа (Лозівський район) та Шевченківський ліцей.

«Це новостворені опорні заклади, які раніше не мали такого обладнання. Тепер сучасними кабінетами природничих наук з мультимедійною технікою буде оснащено всі 24 опорні школи області. Кожна з них матиме щонайменше три таких кабінети», - уточнив заступник директора Департаменту науки і освіти ХОДА Володимир Ігнатьєв.

Нагадаємо, в цьому році для опорних шкіл Харківщини було закуплено 52 кабінети природничих наук. Крім того, за кошти обласного бюджету закупили 104 кабінети для гімназій, ліцеїв та колегіумів області.

Також у ході сесії було виділено кошти на ремонти низки навчальних закладів.

Зокрема, 950 тис. грн спрямували на капітальний ремонт із заміною котлів опалення на енергоощадні у КЗ «Спеціальний навчально-виховний комплекс І-ІІ ступенів № 2 Харківської обласної ради».

Також буде відремонтовано 12 шкіл: у Богодухівському, Вовчанському, Дергачівському, Дворічанському, Печенізькому, Шевченківському, Зачепилівському, Ізюмському, Краснокутському, Первомайському, Чугуївському районах та місті Люботин.

Загалом на ці об’єкти спрямують понад 11 млн грн.

«У першу чергу кошти буде спрямовано на енергоощадні заходи - ремонти систем опалення, переоснащення котелень, заміну покрівель та вікон. Часи, коли діти мерзли на уроках, мають залишитися в минулому», - зауважив Володимир Ігнатьєв.

Фото з XII сесії Харківської обласної ради