Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські велосипедисти з перемогами повернулися з Чернівців

Харківські велосипедисти з перемогами повернулися з Чернівців

Наші спортсмени вибороли 22 медалі (в тому числі - 12 золотих) на чемпіонаті України з маунтенбайку в багатоденних перегонах та в перегонах у гору.

Змагання проходили з 10 по 13 серпня в Чернівцях. Участь у чемпіонаті взяли близько 130 спортсменів з усієї України, які розіграли медалі в усіх вікових категоріях. За підсумками чемпіонату на рахунку харків’ян - 12 золотих, 3 срібні та 7 бронзових нагород.

В елітній категорії харківські велосипедисти здобули чотири медалі. У змаганнях серед жінок тричі на п’єдестал пошани підіймалася Ірина Попова. Вона перемогла в чемпіонаті України в дисципліні «перегони в гору» та стала першою в особистих багатоденних перегонах за сумою чотирьох етапів. У командних багатоденних перегонах за сумою чотирьох етапів Ірина разом зі ще однією харків’янкою Мариною Красильніковою посіла друге місце.

У змаганнях серед чоловіків у командних багатоденних перегонах перемогу одержала харківська команда ШВСМ-ХВУФКС, до складу якої увійшли Сергій Петренко, Віктор Водолага, Олександр Коняєв, Ігор Скобєєв та Олександр Сердюк.

У змаганнях серед юніорів три золоті нагороди здобув харківський велосипедист Том Рего. Він переміг у дисципліні «перегони в гору» та в особистих багатоденних перегонах. В обох цих видах ще один харків’янин Антон Буклей посів третє місце. Крім того, юніори Харківської області перемогли й у командних багатоденних перегонах. До складу команди увійшли Том Рего, Антон Буклей, Олег Перепелиця, Микола Дербін і Захар Семенюк-Мельник.

У змаганнях серед юніорок Марина Алтухова перемогла в перегонах у гору та посіла друге місце в особистих багатоденних перегонах. У свою чергу, Мар’я Шерстюк у багатоденних особистих перегонах стала переможницею змагань, а в перегонах у гору здобула бронзову медаль. Переможно харківські юніорки виступили й у командних багатоденних перегонах. До складу команди увійшли Мар’я Шерстюк, Марина Алтухова, Єлизавета Брагіна, Анастасія Гончарова та Марія Долуда.

У змаганнях серед молодших дівчат у перегонах у гору харків’янки поділили перші місця. Марія Сухопалова стала чемпіонкою, а Анастасія Івко посіла друге місце. У багатоденних особистих перегонах Марія Сухопалова також посіла перше місце, а Анастасія Івко стала бронзовим призером. Крім того, дівчата разом з Аллою Білецькою в складі збірної Харківської області перемогли в командних багатоденних перегонах.

У змаганнях серед молодших юнаків дві бронзові нагороди виборов Ілля Рибін, який фінішував третім у перегонах у гору та особистій багатоденці.

Ще одну бронзову нагороду харківські велосипедисти вибороли в командних багатоденних перегонах серед юнаків. До складу команди увійшли Андрій Фесенко, Олександр Курило, Микола Сухопалов, Михайло Аксьонов та Роман Московченко.

Зазначимо, що наприкінці серпня в Італії відбудеться Кубок світу з велоспорту «маунтенбайк», де Харківщину в складі збірної України представлять Ірина Попова та Том Рего.