Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стадіон «Авангард» у Змієві реконструюють до кінця року

Стадіон «Авангард» у Змієві реконструюють до кінця року

З ходом робіт на головному спортивному об'єкті міста заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко ознайомився 16 серпня в ході робочої поїздки до Зміївського району.

У серпні з державного фонду регіонального розвитку був переведений останній транш на завершення реконструкції стадіону - 6 млн грн. На умовах співфінансування з районного бюджету також виділено 600 тис. грн.

На даний момент на об'єкті виконано близько 65% робіт. Будівельникам потрібно зробити бігову доріжку, обладнати глядацькі трибуни сидіннями, відремонтувати підтрибунні приміщення - роздягальні, душові. Також необхідно заасфальтувати прилеглу територію і встановити огорожу навколо стадіону.

За словами голови РДА Віталія Кошеленка, згідно з графіками роботи планується завершити за два місяці.

Ознайомившись з ходом реконструкції, Євгеній Шахненко наголосив на необхідності активізувати роботу.

«Необхідно сконцентруватися і кинути на об'єкт максимум сил для того, щоб виконати роботу в строк і освоїти виділені кошти в повному обсязі. Ми, зі свого боку, будемо контролювати якість виконуваних робіт, - підкреслив Євгеній Шахненко. - Стадіон багато років потребував реконструкції. Завдяки наполегливості глави області Юлії Світличної, нам вдалося отримати кошти на його відновлення, і цю можливість необхідно використати повністю. Процес знаходиться на особистому контролі керівника ХОДА».

Також у ході робочої поїздки в район Євгеній Шахненко відвідав Зміївський ліцей №1, на базі якого було створено опорну школу. Він ознайомився з проблемними питаннями закладу. У першу чергу він потребує ремонту покрівлі та системи водовідведення.

Заступник голови ХОДА зазначив, що ліцей є одним із закладів, ремонт яких буде фінансуватися у рамках програми «Новий освітній простір Харківщини». Він підкреслив, що район повинен підготувати відповідний проект і подати його вже у вересні.

«Активізуйте цю роботу, щоб отримати кошти для ремонту в 2018 році. У рамках програми «Новий освітній простір Харківщини» в школі буде проведено і ремонт покрівлі, й інші енергоощадні роботи, що дозволить значно поліпшити умови навчання дітей», - сказав Євгеній Шахненко.

Районне керівництво взяло на себе зобов'язання підготувати необхідну документацію в найкоротші терміни.