Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочався капітальний ремонт Ізюмської центральної міської лікарні

Розпочався капітальний ремонт Ізюмської центральної міської лікарні

Роботи проводять секційно, щоб не закривати медичний заклад для пацієнтів. Завершити ремонт планують до кінця року.

За інформацією Ізюмського міського голови Валерія Марченка, будівлю, в якій розміщується лікарня, звели в 1975 році, і з цього часу капітальний ремонт тут не проводили жодного разу. Керівнику області Юлія Світличній вдалося домогтися виділення необхідних коштів для проведення робіт із Державного фонду регіонального розвитку.

«За кошти міського бюджету ми б цього ніколи не зробили, - відзначив Валерій Марченко. - Голова ХОДА Юлія Світлична звернула увагу на наш медичний заклад, який у 2014 році, коли почалися військові дії на Донбасі, прийняв поранених військовослужбовців та переселенців, і допомогла отримати фінансування».

Зараз на об’єкті повним ходом тривають роботи із заміни вікон, також будівельники працюють над утепленням будівлі, демонтують старі труби та батареї. 

Також у будівлі замінять дах, який протікав протягом багатьох років, систему теплопостачання, водопровід, каналізацію, відремонтують палати та санвузли, сходові марші. 

«Ми дуже задоволені тим, що почалися роботи. Адже наш заклад потребував термінового ремонту. Дах зовсім не витримує ніякої критики, ми його постійно ремонтували, каналізація забивалася, труби постійно текли», - розповіла заступник головного лікаря з медичного обслуговування населення Ізюмської ЦМЛ Надія Пишняк.

Лікарня, яка має 8 відділень, обслуговує населення міста Ізюм та Ізюмського району, а також жителів прилеглих районів – Барвінківського та Борівського. 

Нагадаємо, під час робочої поїздки до Ізюмського району Юлія Світлична наголосила, що цього року ремонтні роботи ведуться майже на 20 соціальних та інфраструктурних об’єктах району. Вона також акцентувала увагу, що при виборі пріоритетів спирається на думку громади.

«Маємо багато планів щодо розвитку району. Будемо поступово виділяти ресурси та обов’язково слухати громаду, щоб визначатися з першочерговими завданнями. Передусім робитимемо те, що потрібно людям», - наголосила глава ХОДА.